Vívó-vb, Szentpétervár: a 9-16. helyért vív a férfi tőrcsapat

Vágólapra másolva!
2007.10.05. 10:09
Az első mérkőzését megnyerte, a másodikat viszont elvesztette, így a 9-16. hely valamelyikéért vív a folytatásban a magyar férfi tőrcsapat a szentpétervári világbajnokságon.
Farkas József
Farkas József

A Szabados Gábor (képünkön), Berjozkin Anton, Mazza Lorenzo, Bíró Péter összeállítású együttes a 32-es táblán a hollandokkal kezdett, és magabiztos produkcióval lépett tovább.

A világranglistás helyezés alapján a következő ellenfél - az olasz alakulat - már nagyon erős volt. Ennek ellenére jól indult az összecsapás, Szabados 5-0-ra megverte az egyéniben döntős Andrea Baldinit.

Azután viszont a papírforma érvényesült, az asszók többségét az olaszok nyerték, csak a hetedik végződött ismét magyar sikerrel, amikor Bíró Stefano Barrerát győzte le 6-5-re. Az utolsó összecsapás - Szabados és Salvatore Sanzo vívása - 4-4-es döntetlennel zárult, de azt megelőzően az olaszok már ezen a szinten behozhatatlan előnnyel vezettek.

Szabados plusz négyes találati mutatóval zárt, Berjozkin mínusz 2-t, Mazza mínusz 7-et, Bíró mínusz 8-at ért el.

Ebben a versenyben 23 csapat indult. Pénteken még a női kardozók küzdelmeit rendezik, a magyarok az olaszokkal kezdenek a 16 között.

SZENTPÉTERVÁR, VILÁGBAJNOKSÁG, FÉRFI TŐR, CSAPAT:

A 32 KÖZÖTT:
Magyarország-Hollandia 45-28

A 16 KÖZÖTT:
Olaszország-Magyarország 44-31
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik