Rögbi: „Hazánkban nincs ehhez hasonló közösségteremtő sportág”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.15. 12:25
A Magyar Rögbisszövetség 2016. január 14-ei közgyűlésén százszázalékos támogatással szavazott bizalmat Kiss Antalnak az elnöki pozícióban, aki az olimpiai rögbi női és férfi szakágának fejlesztését és a rögbi közösségi sportként való elterjesztését tűzte ki célul. A leköszönő elnök, Körmöczi Béla szintén a közgyűlés döntése alapján, alelnökként folytatja tovább a munkát.



Kiss Antal a szövetség új elnöke (Fotó: mrgsz.hu)
Kiss Antal a szövetség új elnöke (Fotó: mrgsz.hu)

Kiss Antal jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közvetlen közösségi forrásokkal kapcsolatos koordinációs feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa, a rögbi sporttal gimnáziumi évei alatt ismerkedett meg Esztergomban, ahol már a nyolcvanas évek óta jelen van a sportág. A ma délelőtti sajtótájékoztatón Kiss Antal elnök úr kiemelte, hogy a Magyarországon történelmi okokból mellőzött rögbit a sportág értékei miatt mindenképpen ki kell emelni a középszerűségből. A rögbi a legnagyobb közösségi sport a világon, hazánkban pedig nincs ehhez hasonló közösségteremtő sportág.

Kiemelten fontos cél az olimpiai válogatottak minél jobb szereplése, az európai középmezőnyből való kiemelkedés, melyre leginkább a hölgyeknek van esélyük, ők a megfelelő támogatással a Grand Prix-sorozatba is juthatnak.

Körmöczi Béla alelnök úr hozzátette, hogy a magyar szövetség megalakulása óta tagja a nemzetközi világszövetségnek, amely szervezet kifejezett célja az olimpiai hetes rögbi riói bemutatkozása után tovább növelni a sportág presztízsét és a csapatok létszámát az olimpián.

Gyolcsos Mária a magyar női olimpiai rögbi válogatott játékosa optimistán nyilatkozott az idei évi felkészülésről, és azt is elmondta, hogy az A csoportban szereplő nemzeti csapatunk július 9–0-én Esztergomban lép majd pályára az Európa-bajnokság második körében. A hölgyek június 18–19-én először Prágában mérettetnek meg, ha sikerül a 12 csapat közül a döntőbe kerülni mindkét tornán, az biztos feljutást jelent az európai élmezőnybe.

Révfalusi Bálint, a férfi olimpiai válogatott fiatal tehetsége szintén pozitívan tekint a jövőbe, a felkészülést ők is megkezdték a június 2–3-án a bulgáriai Burgaszban megrendezésre kerülő B-csoportos Európa-bajnokságra. Bálint azok közé az utánpótlás válogatottból tavaly felnőtt tehetségek közé tartozik, akik a rögbi klasszikus, tizenötös és az olimpiai hetes változatában is eredményesen képviselik hazánkat a nemzetközi porondon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik