Rögbi7: magyar siker a 12 csapatos kispesti tornán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.05. 20:09
null
A Bp. Frogs mind az öt meccsét megnyerve diadalmaskodott a 12 csapatos kispesti tornán
A XV-ös és a 7-es válogatottban alapembernek számító játékosok sorával megerősített szakági magyar bajnok, a Bp. Frogs nyerte meg a budapesti nemzetközi rögbi7-es tornát – ez a sportág olimpiai szakága –, miután az egynapos kispesti rendezvény fináléjában a német Potsdam ellen nyert 27–0-ra.

 

Az oldalvonal mellett a kispadok helyén ezúttal bikinis barátnők és menyasszonyok sorát láthattuk – aki nem hozott felsőrészt, az sem zavartatta magát, azonmód melltartóra váltott –, akik roséfröccs társaságában pletykáltak és néha drukkoltak a felhőkkel olykor tompított kánikulai melegben.

A délelőtt folyamán lementek a csoportmeccsek, körvonalazódtak az erőviszonyok, a Bp. Frogs mellett a belga és a német együttes lógott ki picit a mezőnyből, nem lefelé. Aligha véletlen, a dobogóról egyik sem hiányzott. (A már említett döntősök mellett a Belgium Barbarians és a török International Anatolian 7s jutott be a négy közé.) A sorolásnak hála az egyenes kieséses szakaszban sem találkoztak egymással az elődöntő előtt, így a négy közé valóban a legjobbak kerültek.

Ebédidőben azért már látni lehetett rögzített bokával, a salakon mezítláb bicegő játékost, de volt, aki turbánnal, más felkötött karral fogyasztotta el az ebédjét a KAC-pálya tágas teraszán, ahol a csapatok többsége holtidőben egyébként is menedéket keresett, és talált. Bár a pályán lévők kellően komolyan vették a mérkőzéseket – bizonyíték erre a néhány sérülés –, azért két összecsapás közötti folyadékpótlásként néhányan egy-egy korsó sört is bevállaltak, de akadt, aki egy felfújható medencében hűsítette magát, és regenerálta az izomzatát.

A négy közé jutókra a nap negyedik összecsapása várt – a két döntőbe jutót ötször szólították pályára –, ami viszont nem látszott meg az iramon és a hozzáálláson. Bár a mezőny amatőr, és komolyabb tétje sem volt a tornának, a sportág hagyományaihoz hűen senki nem kért – és adott – kegyelmet az ellenfelének a mérkőzés idejére, de utána már nagy barátságban beszélték meg a történteket.

A nyolc nemzet tizenkét csapatát felsorakoztató tornán a fiatalokkal megtűzdelt magyar B-válogatott a hetedik lett, a vendéglátó Bp. Exiles pedig a 11. helyen végzett. A Bp. Frogsban válogatottjaink közül Czakó Attila, Kőműves György, a honosított Malta-Bay Blaise, Collet Cergő, Valoo Nicolas, valamint franciaországi légiósunk, Katona Jonathán kapott szerepet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik