Floorball: a Krokodilok szerezték meg a bajnoki címet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.19. 18:25
A 8 csapatos férfi Salming ob I bajnokságban a felsőházi rájátszásba a három favoriton – Phoenix Fireball, SZPK-Nokia Komárom, Dunai Krokodilok – túl a másodosztályból tavaly feljutó Dunaújváros került be, ők küzdhettek a bajnoki címért oda-visszavágós rendszerben. Az első három fordulót követően a körbeverésnek köszönhetően a sorrend megegyezett az alapszakasz után kapott bónuszpontok által meghatározottal.

Az első helyet a Phoenix foglalta el, majd a Krokodilok, az SZPK és a Dunaújváros következett. A rájátszás negyedik fordulóját követően az SZPK-nak már csak matematikai esélye maradt az aranyéremre, azaz kétszereplőssé vált a bajnoki címért folytatott küzdelem. A mindent eldöntő találkozóra az utolsó fordulóban került sor, melyen a Phoenixnek elég lett volna a döntetlen is a bajnoki címvédéshez, mivel egy pontos előnnyel vágtak neki a találkozónak.

A teltház előtt megkezdődött mérkőzésen tehát a Krokodiloknak mindenképpen nyerniük kellett, míg a Phoenix sem játszhatott döntetlenre, hiszen egy apró bizonytalanság a védelemben már gólt eredményezhet a floorballban. Így mindkét csapat nagy elánnal vágott neki a mérkőzésnek, sok szép támadást láthattak a kilátogatók, azonban a két kapus nagyszerű formájának köszönhetően egészen a második harmad közepéig nem született gól. A 32. percben egy gyorsan elvégzett szabadütést követően a Dunai Krokodilok megszerezte a vezetést. A Phoenix mindent megtett az egyenlítés érdekében, de a Krokik védelme a kapufa segítségével állta a sarat. Sőt! A 39. percben tovább növelte előnyét a vendég együttes Ressely Krisztián nagyszerű szólója után.

Az utolsó játékrészben sem adták fel a Tűzmadarak, kilenc perccel a harmad kezdete után szépítettek, 2–1-re módosítva az állást. Ekkor új erőre kaptak és mindent megtettek annak érdekében, hogy legalább döntetlenre módosítsák az állást, az utolsó percben mindent egy lapra feltéve lehozták a kapusukat és hat mezőnyjátékossal próbálták áttörni a Krokodilok védelmén, ezzel üresen hagyva kapujukat. Egy eladott labdát követően a vendégek könnyű szerrel használták ki a kínálkozó helyzetet és megszereték harmadik góljukat, ezzel beállítva a találkozó végeredményét. A 3–1-es állással összesítésben egy pontos előnnyel története hatodik bajnoki címét szerezte meg a Dunai Krokolidok!

Az ezüstérmes Phoenix Fireball mögött a harmadik helyen a komáromi SZPK-Nokia végzett, negyedik helyre a Dunaújváros futott be, ötödik az RKA Kinizsi lett. A hatodik-hetedik helyről egy halasztott találkozó fog dönteni, melyen a győzelem akár a bent maradást is jelentheti a Neumann Wombatsnak vagy a Cartoon Heroesnak. A nyolcadik helyen végző Floorball Team Future már korábban kiesett az első osztályból.

FLOORBALL OB I
Phoenix Fireball–Dunai Krokodilok 1–3
(0–0, 0–2, 1–1)
Phoenix: András Ádám, Champier Mihály, Csorba Gellért, Csordás Tamás, Frischmann Bálint, Harangozó Szilárd, Hotz Erik, Illyés Árpád, Jani Sándor, Kádár Gergely, Németh Zoltán, Rácz Zsombor, Radványi Balázs, Rési Tamás, Rési Zoltán, Szalai Kristóf, Törő Bence, Müller János, Csipkereki Roland
Dunai Krokodilok: Ambrus Norbert, Bozsó Tamás, Dombauer Péter, Fuchs András, Galsai Péter,
Hoffmann Tamás, Hollósi Richárd, Molnár Kristóf, Pazsák Csaba, Ressely Krisztián, Ressely Norbert, Schauer Balázs, Zelei Kristóf, Szlávik Bence, Havas Krisztián, Micael Tuominen

A bajnokság végével még nem ért véget a floorballszezon, május 31-én a női és férfi Magyar Kupa döntőire kerül Komáromban 15 és 18.30 órai kezdettel.

További eredmények:
Férfi Felsőház:

SZPK-Nokia Komárom–Dunaújvárosi Főiskola-Corner Ékszer-RFT 10–2
Férfi alsóház:
IBK Cartoon Heroes–Floorball Team Future 7–4
RKA Kinizsi TTK–Neumann Wombats FSE 6–8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik