Röplabda: Horváth Dóra csapata már továbbjutott a BL-ben

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2013.12.06. 10:36
null
Horváth Dóra is pályára lépett az ötödik fordulóban (Fotó: cev.lu)
Lejátszották a röplabdázók Bajnokok Ligájának negyedik csoportkörét, illetve a CEV-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzéseit. A találkozókon összesen kilenc magyar játékos volt érdekelt, s közülük Horváth Dóra klubja, a Rabita Baku már továbbjutott és erre jó esélye van Szabó Dávid és Veres Péter csapatának is, de Gergye Rolandék helyzete sem reménytelen.

A hölgyeknél az azeri Rabita Baku nem csak hogy veretlen, de Horváth Dóra klubja már tovább is jutott a csoportkörből. Ezúttal a német Dresdner SC csapatát fogadták és verték három nagyon sima játszmában. A magyar válogatott négyesütője ezúttal a harmadik játszmában kapott játéklehetőséget.
„A végén játszottam egy pár pont erejéig – nyilatkozta honlapunknak a játékos. –
Szerencsére már teljesen felépültem a sérülésemből, jó formában vagyok, az edző számít rám, de egyelőre a nyertes csapaton nem változtat, ami teljesen érthető, így kevesebb lehetőséghez jutok. Amíg a BL csoportmeccsek tartanak, nem igazán van bajnokink, mert itt sokkal jobban szem előtt tartják az európai ligákat és nem akarják, hogy a csapatok fáradtak legyenek. Eddig mindössze két bajnokink volt október óta, majd januártól elkezdjük bepótolni a meccseket, bár mindössze hatcsapatos a bajnokság, így nem lesz sok találkozónk. Rövidesen azonban jóval keményebb ellenfelek következnek, ahol mindenkire nagy szükség lesz. Én pedig teljesen felépülve, fizikailag és mentálisan is kész vagyok arra, hogy segíteni tudjam a csapatot."

A Crvena zvezda a Dinamo Moszkvához látogatott, s bár vereséget szenvedett, a szerb csikócsapat megint elcsent egy játszmát az orosz gárdától. A csapatkapitány Milovits Júlia végigjátszotta a találkozót, s a válogatott feladó három pontot is szerzett. Ezzel együtt a belgrádiak továbbra is pont nélkül állnak, s már biztosan nem jutnak tovább a csoportkörből.

A férfiaknál német Friedrichshafen, Gergye Roland csapata Isztambulba látogatott, a Galatasary otthonába, s a korábbi BL-győztes gárda idegenben is 3:1-re nyert, aminek köszönhetően feljöttek a csoport második helyére, így életben tartva továbbjutási esélyeiket. Ám, hogy ez végül realizálódjon, ahhoz a hátralévő két mérkőzésükön is győzniük kellene. A magyar légiós ezúttal nem jutott játéklehetőséghez.

Nem így Szabó Dávid az olasz Trentinóban, amely egy másik török csapatot, az Izmirt fogadta, s verte három játszmában. A magyar játékos a találkozó vége felé kapott lehetőséget. Az ugyancsak korábbi BL-győztes klub jelenleg száz százalékos teljesítménnyel vezeti csoportját.
„A harmadik szett végén álltam be – mondta el az nso-nak a mérkőzés után a magyar feladó-átló – és sikerült egy pontot is szereznem. A mostani sikerrel a továbbjutás küszöbére kerültünk, de még lesz két idegenbeli meccsünk. Ha a következő fordulóban nyerünk Luganóban, akkor már szinte biztos, hogy első helyen jutunk tovább."

Szabó Dávid (az állók között balra) csapata menetel a BL-ben (Fotó: cev.lu)
Szabó Dávid (az állók között balra) csapata menetel a BL-ben (Fotó: cev.lu)


Ugyancsak az első helyen áll a lengyel Rzeszow, amely a cseh Budejovicéhez látogatott, s győzött 3:0-ra. A találkozón Veres Péter a kezdő hatos tagja volt, s 13 pontjával csapata és a meccs második legponterősebb játékosa volt. A klub egy győzelemre áll a csoportkörből való továbbjutástól.

A magyar érdekeltségű férficsapatok közül egyedül a Hypo Tirul Innsbruck az, amelynek már esélye sincs a továbbjutásra. Kaszap Tamásék ebben a fordulóban a török Halkbank Ankara vendégei voltak, s kaptak ki 3:0-ra, így továbbra is pont nélkül a csoport utolsó helyén állnak. A magyar válogatott játékos ezúttal nem lépett pályára.

A CEV-kupában a nyolcaddöntő első mérkőzéseit játszották, s ebben három magyar játékos is érdekelt volt. Mindhárom csapat hazai pályán kezdett, de mindhárom ki is kapott. A legszorosabb meccset a férfiaknál Molnár Dávid klubja, a német Bühl, az olasz Cuenóval mérkőzött, s bár 1:0-ra és 2:1-re is vezettek, végül kikaptak. A hölgyeknél az osztrák Schwechat – Sándor Renáta csapata – a lengyel Muszynát fogadta, s nyerték is az első játszmát, a következő hármat azonban nem, bár a másodikban 24, a negyedikben 27 pontot szereztek. A legsimábban a Kiss Katalinnal megerősített görög Olympiakosz kapott ki, hiszen nekik nem sikerült játszmát nyerniük, bár az is igaz, hogy 22 pont alá ők sem adták egyik szettben sem. Mindenesetre az idegenbeli visszavágókon – amelyeket egy hét múlva játszanak majd – a továbbjutáshoz mindhárom csapatnak bravúrra lenne szüksége.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló
Magyar érdekeltségű eredmények, férfiak:
Galatasary (török)–Friedrichshafen (német, Gergye Roland) 1:3 (–19, –22, 23 –20)
Trentino (olasz, Szabó Dávid)–Izmir (török) 3:0 (21, 24, 15)
Budejovice (cseh)–Rzeszow (lengyel, Veres Péter) 0:3 (–18, –24, –19)
Ankara (török)–Innsbruck (osztrák, Kaszap Tamás) 3:0 (18, 18, 15)
Nők:
Dinamo Moszkva (orosz)–Crvena zvezda (szerb, Milovits Júlia) 3:1 (14, 13, –22, 16)
Rabita Baku (azeri, Horváth Dóra)–Dresdner (német) 3:0 (14, 15, 19)
Férfi CEV-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Bühl (német, Molnár Dávid)–Cueno (olasz) 2:3 (23, –20, 19, –22, –5)
Nők:
Olympiakosz (görög, Kiss Katalin)–Bielsko-Biala 0:3 (–23, –25, –22)
Schwechat (osztrák, Sándor Renáta)–Muszyna (lengyel) 1:3 (22, –24, –16, –27)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik