Rögbi: Argentína majdnem elkapta Dél-Afrikát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.25. 09:36
null
A dél-afrikai Adriaan Strauss (jobbra) iramodik meg az argentin Martin Landajo mellett (Fotó: Reuters)
Úgy folytatódott, ahogy elkezdődött a 2013-as rögbi Négy Nemzet-kupa (Championship): új-zélandi, valamint dél-afrikai győzelemmel. Apró különbség, hogy a címvédő All Blacks ezúttal otthon nyert Ausztrália ellen, míg a dél-afrikaiak Argentínában diadalmaskodtak. A két vesztes azonban, ellentétben az első fordulóban látottakkal, ezúttal becsülettel helytállt.



Az ausztrálok Wellingtonban 36 ezer néző előtt már az első félidőben tetemes hátrányba kerültek, az új-zélandi házigazdák Ben Smith révén két célt is szereztek. Pedig illett volna rá jobban figyelni, hiszen egy hete hármat vitt nekik… Bár ha azt vesszük, ezúttal eggyel kevesebb jött neki össze, érezhető a fejlődés ausztrál részről. Annál is inkább, mert Smithen kívül más All Blacks-játékos nem jutott célig, miközben a vendégek Israel Folau révén a hajrában azért szépíteni tudtak, igaz, kicsit már későn. Új-Zéland hét, Ausztrália négy büntetőt rúghatott, a hazai oldalon kettő maradt ki – plusz egy jutalomrúgás, mindhárom a „tízes” Tom Taylor lábában maradt benne, aki viszont így is szerzett 14 pontot –, a vendégeknél egy.

Az első fordulóban rommá alázott tavalyi újonc argentinok Mendozában már odáig merészkedtek, hogy a vesztesbónuszt is bezsebelték. Per pillanat ezzel most még meg is előzik az ausztrálokat. Sőt, több célt is szereztek, mint a győztes afrikaiak – az elsőt mindjárt az első percben –, csak a sok szabálytalanságuk után megítélt büntetőket a vendégek klasszis rúgója, Morné Steyn sorra pontokra váltotta. A dél-afrikai „tízes” egyetlen rúgást sem vétett, 17 pontjával döntő érdemeket szerzett a sikerből. Bár Argentína az ötpontos győzelmet akár egypontos győzelemre is változtathatta volna, ha Marcelo Bosch, valamint a kapitány, Felipe Contepomi nem ront el egy-egy büntetőt.

RÖGBI, 2013 CHAMPIONSHIP
1. FORDULÓ (augusztus 17.)

Ausztrália–Új-Zéland 29–47
Dél-Afrika–Argentína 73–13

2. FORDULÓ (augusztus 24.)
Új-Zéland–Ausztrália 27–16
Argentína–Dél-Afrika 17–22
Az állás: 1. Új-Zéland 9 pont (95–30), 2. Dél-Afrika 9 (74–45), 3. Argentína 1 (30–95), 4. Ausztrália (45–74) 0

3. FORDULÓ (szeptember 7.)
Ausztrália–Dél-Afrika
Új-Zéland–Argentína

4. FORDULÓ (szeptember 14.)
Ausztrália–Argentína
Új-Zéland–Dél-Afrika

5. FORDULÓ (szeptember 28.)
Dél-Afrika–Ausztrália
Argentína–Új-Zéland

6. FORDULÓ (október 5.)
Dél-Afrika–Új-Zéland
Argentína–Ausztrália

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik