Rögbi: Dublinban perceken múlt az újabb francia bukás

Vágólapra másolva!
2013.03.09. 20:37
A francia rögbiválogatott hat perccel a vége előtt még hétpontos hátrányban volt Dublinban a házigazda írek ellen, de végül kiegyenlített, és három vereséget követően megszerezte első pontját a Hat Nemzet-kupa idei kiírásában. A párizsi győzelme után lendületbe jövő Wales sorozatban harmadszor nyert vendégként.



Skócia–Wales

Skócia–Wales

Mindkét csapat négy-négy ponttal várta a találkozót, ráadásul eddigi szereplésükkel picit borítottak a papírformán, hiszen maguk mögött tudták a dobogós helyekre pályázó ír-francia duót. Kizárólag Greig Laidlaw büntetőire hagyatkoztak a házigazdák, az pedig úgy is kevésnek bizonyult, hogy a skót rúgó nyolcból hat kísérletét pontra váltotta. A 23. percben Richard Hibbard révén célt elérő vendégek kedvező helyzetbe hozták magukat, majd Leigh Halfpenny hajrában értékesített két büntetőjével – rúgójuk 10/7-tel zárt – lőtávolon kívülre kerültek, és bebiztosították újabb idegenbeli sikerüket. Wales novemberben, a felkészülési időszakban a déli nemzetektől sorra kapta a pofonokat Cardiffban, és az idei Hat Nemzetet is hazai vereséggel kezdte, az írek nyolc ponttal nyertek a Millenium Stadionban, azóta viszont megállíthatatlanok. A záró fordulóban az angolokat fogadják, az a találkozó dönt az idei győztesről.

Írország–Franciaország


Gyors céllal sokkolták az írek vendégeiket – a kapitány, Jamie Heaslip érdeme –, és a félidőre tízpontos előnyhöz jutottak a továbbra is szárnyaszegett, mindössze egy büntetőt felmutató franciákkal szemben. A második félidőben azonban Morgan Para büntetőjével céltávolságon belülre kerültek a vendégek, amit a hajrában ki is tudtak használni. A 73. percben a másik nyolcas, Louis Picamoles volt eredményes, majd Frédéric Michalak értékesített célbónuszával egalizált a francia együttes, amely így már nem pont nélkül áll, bár még mindig az utolsó helyen.


RÖGBI, HAT NEMZET-KUPA
4. FORDULÓ

Skócia–Wales 18–28
Írország–Franciaország 13–13
Anglia–Olaszország – vasárnap játsszák
Az állás: 1. Anglia 6 (73–37), 2. Wales 6 (92–63), 3. Skócia 4 (82–84), 4. Írország 3 (57–59), 5. Olaszország 2 (42–78), 6. Franciaország 1 (50–75)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik