Flood hat büntetőjével verték az angolok az olaszokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.11. 13:14
null
Flood büntetőivel nyert a céltalanul maradó favorit angol együttes Olaszország ellen (Fotó: Reuters)
Megőrizte százszázalékos mérleget az angol rögbiválogatott a Hat Nemzet-kupa idei kiírásában, miután a rangos sorozat negyedik fordulójában Twickenhamben hét ponttal nyert Olaszország ellen. A francia válogatott hat perccel a vége előtt még hétpontos hátrányban volt Dublinban a házigazda írek ellen, de végül kiegyenlített, és három vereséget követően megszerezte első pontját. A párizsi győzelme után lendületbe jövő Wales sorozatban harmadszor nyert vendégként.

 

Anglia–Olaszország

A várakozásokkal ellentétben lényegesen nehezebben igazolta a papírformát a sorozat favoritja, a helyszínre kilátogató 81.500 néző őszinte bánatára. A házigazda az első félidő végére kilencpontos előnyre tett szert, Toby Flood szorgosan és biztosan értékesítette a büntetőket. Amint azt megtette ötödször is a fordulást követően...

Ám akkor Luciano Orquera második sikeres büntetőjét követően egy perccel később Luke McLean célt vitt az olaszoknak, négypontosra csökkentve a vendégek hátrányát, illetve nem kis izgalmat csempészve ezzel a folytatásba. Flood lába azonban nem remegett meg, hatodik büntetőjével a 61. percre ismét céltávolra növelte a házigazda előnyét, amely a küzdelmes, munkás mérkőzésen már ki is tartott a lefújásig. Az összecsapás legjobbjának a vesztes csapatból Andrea Masit választották meg, ám ez aligha zavarta az angolok büszkeségét, akik a záró fordulóban, 16-án szombaton 18 órától majd Cardiffban, Wales ellen a tornagyőzelemért, valamint a hibátlan végső sikerért is játszanak. Utóbbi tíz éve jött össze legutóbb az időközben még 2011-ben is győztes angoloknak.

Skócia–WalesMindkét csapat négy-négy ponttal várta a találkozót, ráadásul eddigi szereplésükkel picit borítottak a papírformán, hiszen maguk mögött tudták a dobogós helyekre pályázó ír-francia duót. Kizárólag Greig Laidlaw büntetőire hagyatkoztak a házigazdák, az pedig úgy is kevésnek bizonyult, hogy a skót rúgó nyolcból hat kísérletét pontra váltotta. A 23. percben Richard Hibbard révén célt elérő vendégek kedvező helyzetbe hozták magukat, majd Leigh Halfpenny hajrában értékesített két büntetőjével – rúgójuk 10/7-tel zárt – lőtávolon kívülre kerültek, és bebiztosították újabb idegenbeli sikerüket. Wales novemberben, a felkészülési időszakban a déli nemzetektől sorra kapta a pofonokat Cardiffban, és az idei Hat Nemzetet is hazai vereséggel kezdte, az írek nyolc ponttal nyertek a Millenium Stadionban, azóta viszont megállíthatatlanok. A záró fordulóban az angolokat fogadják, az a találkozó dönt az idei győztesről.

Írország–Franciaország


Gyors céllal sokkolták az írek vendégeiket – a kapitány, Jamie Heaslip érdeme –, és a félidőre tízpontos előnyhöz jutottak a továbbra is szárnyaszegett, mindössze egy büntetőt felmutató franciákkal szemben. A második félidőben azonban Morgan Para büntetőjével céltávolságon belülre kerültek a vendégek, amit a hajrában ki is tudtak használni. A 73. percben a másik nyolcas, Louis Picamoles volt eredményes, majd Frédéric Michalak értékesített célbónuszával egalizált a francia együttes, amely így már nem pont nélkül áll, bár még mindig az utolsó helyen.

RÖGBI HAT NEMZET-KUPA
1. FORDULÓ (február 2–3.)

Wales–Írország 22–30
Anglia–Skócia 38–18
Olaszország–Franciaország 23–18

2. FORDULÓ (február 9–10.)
Skócia–Olaszország 34–10
Franciaország–Wales 6–16
Írország–Anglia 6–12

3. FORDULÓ (február 23–24.)
Olaszország–Wales 9–26
Anglia–Franciaország 23–13
Skócia–Írország 12–8

4. FORDULÓ
Anglia–Olaszország 18–11
Szombaton játszották
Skócia–Wales 18–28
Írország–Franciaország 13–13
Az állás: 1. Anglia 8 pont (91–48), 2. Wales 6 (92–63), 3. Skócia 4 (82–84), 4. Írország 3 (57–59), 5. Olaszország 2 (53–96), 6. Franciaország 1 (50–75)

5. FORDULÓ (március 16.)
Olaszország–Írország
Wales–Anglia
Franciaország–Skócia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik