Rómában égtek a franciák, Cardiffban a walesiek, angol siker

Vágólapra másolva!
2013.02.03. 23:37
null
Az olaszok nem először lepték meg otthon a franciákat (Fotó: Reuters)
A rögbi Hat Nemzet-kupa (a sportág nemhivatalos Európa-bajnoksága) 2013-as kiírásának első fordulójában az egyik esélyes francia válogatott rögtön meglepő vereséggel kezdett. Wales otthon kapott ki, az angolok pedig Twickenhamben igazolták a papírformát.

 

Több mint 81 ezer néző várt nagy angol rohamokat, amit meg is kapott, viszont ezek nem vezettek eredményre, nem úgy az első skót ellenakció a 9. percben. Így Chris Ashton 30. percben szerzett célja kellett ahhoz, hogy az addig Owen Farrell rúgásaiból megélő, amúgy mezőnyfölényben lévő házigazdák előnnyel vonulhassanak pihenőre. A második félidőben gyorsan nőtt a hazai előny, majd bő tíz perccel később már biztosnak látszott az angol siker. Egy talált cél némi önbecsülést adott ugyan a skótoknak a hajrában, de már letelt a nyolcvan perc, a házigazdák mégis célig nyüstölték a tojáslabdát, így elvéve a vendégek kedvét.

Az őszi tesztmeccsek után a walesieket már aligha lepte meg, hogy kedvenceik otthon szenvedtek vereséget, főként úgy, hogy az írek már a szünetre húszpontos előnyre tettek szert. A vendégek a szünet után újabb céllal sokkolták a Millennium stadionba kilátogató 71 ezer néző walesi részét. A házigazdák ezt követően hiába hajráztak három céllal, már csak tisztessé tudták tenni a vereséget, ami viszont aligha vigasz a címvédő számára.

A forduló igazi szenzációja vasárnapra maradt. A franciák betlijét (22–21) két éve még „csak" 34 ezer néző láthatta a helyszínen a római Stadio Flaminiben, az olasz rögbiválogatott törzshelyén, ma viszont dupla ennyien az Olimpiai Stadionban azt, hogy hiába volt a franciáknál sokáig az előny, a szívós olaszok végig tapadtak rájuk, majd a második félidőben fordítottak. Mindezt úgy, hogy két céljuk mellett értékesítettek a célbónuszokat, ést volt egy sikeres büntetőjük, valamint két dropgóljuk!


RÖGBI HAT NEMZET-KUPA
1. FORDULÓ (február 2–3.)

Wales–Írország 22–30
Anglia–Skócia 38–18
Olaszország–Franciaország 23–18

2. FORDULÓ (február 9–10.)
Skócia–Olaszország
Franciaország–Wales
Írország–Anglia

3. FORDULÓ (február 23–24.)
Olaszország–Wales
Anglia–Franciaország
Skócia–Írország

4. FORDULÓ (március 9–10.)
Skócia–Wales
Írország–Franciaország
Anglia–Olaszország

5. FORDULÓ (március 16.)
Olaszország– Írország
Wales–Anglia
Franciaország–Skócia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik