Ismét tűzpirosan, kőkeményen küzdöttek, harcoltak az egyetemisták

Vágólapra másolva!
2007.03.31. 13:09
Bejutott a CityLine férfi NB I Liga elődöntőjébe a MAFC-Hartmann, miután a negyeddöntő harmadik (utolsó) meccsén idegenben győzte le 3:0-ra az alapszakasz-győztes MCM RC-Kaposvár együttesét.

Az első játszma elején összeszedett tetemes hátrányát hiába dolgozta le kínkeservesen a házigazda Kaposvár, a végjátékban néhány buta hiba megpecsételte a sorsát. A MAFC röplabdázói remekül játszottak, ezúttal is minden somogyi rontást kihasználtak, lecsaptak az összes kínálkozó lehetőségre.

A folytatásban is lendületben maradtak a fővárosiak, ők kezdték jobban a második periódust, az óriási akarattal és elszántsággal küzdő hazaiak azonban a szett közepén befogták ellenfelüket.

A hatalmas adok-kapokban a hazaiak részéről Tóth Gábor, Szilvássy Balázs és Nyári Tamás szerezte a pontok jelentős részét, a vendégeknél pedig Forgó Nándort és Kőrösi Csabát nem lehetett tartani. Ezúttal is a hajrá döntött, méghozzá ismét a jobban összpontosító budapestiek javára!

A harmadik felvonásban már parádézott a MAFC, a műegyetemisták igazi örömjátékot produkáltak, egyik legjobbjuk, Kőrösi ütését blokkolták a hazaiak, a labda a fővárosi játékos fejére pattant vissza, onnan pedig a meglepett kaposvári játékosok között esett le, minden bejött ezúttal a fővárosiaknak. A játékrész végén ismét a fővárosiak voltak a higgadtabbak, aki így a tavalyi bronzuk után idén újra éremért játszhatnak.

A nők is elkezdték a rájátszást, a negyeddöntők első mérkőzései mindenütt simán, a várakozásoknak megfelelően alakultak, csak a Miskolc tudott játszmát nyerni vendégként a Gödöllő otthonában.

CityLine NB I Liga, negyeddöntő

Férfiak, 3. mérkőzés
MCM RC-Kaposvár–MAFC-Hartmann 0:3 (–21, –20, –23), a két nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 2–1, a MAFC javára
Az elődöntő párosítása:
Kométa-Kaposvár–Phoenix Mecano-Kecskeméti RC
Vegyész RC-Kazincbarcika–MAFC-Hartmann
Nők, 1. mérkőzések
Vasas Opus-Via Óbuda–BITT-Kaposvár 3:0 (17, 21, 14)
Betonút-NRK-Nyíregyháza–Nirvana-TFSE 3:0 (20, 17, 7)
BSE-FCSM–Tatabányai Volán SE 3:0 (19, 17, 16)
TEVA-Gödöllői RC–Albrecht-Miskolci VSC MISI 3:1 (19, 19, –22, 22).
A párharcok az egyik csapat második győzelméig tartanak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik