Formula–E: Cassidy a top tíz végéről rajtolva nyert Portlandben

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.25. 10:12
null
Nick Cassidy idei harmadik győzelmet aratta Portlandben (Fotó: DPPI)
Nick Cassidy aratott győzelmet a Formula–E portlandi versenyhétvégéjén. Az új-zélandi versenyző mögött a pole pozícióból rajtoló Jake Dennis ért célba, a dobogó legalsó fokára António Félix da Costa állhatott fel.

 

Jake Dennis szerezte meg a pole pozíciót a portlandi időmérőn. Az Andretti versenyzője mellől Sasha Fenenstraz, a második sorból Norman Nato és René Rast várhatta a piros lámpák kialvását az idény 12. versenyén.

Dennis jól kapta el a rajtot, s megtartotta az első helyet, ahogyan Fenestraz sem veszített pozíciót a startnál. Rast azonban megelőzte Natót, amivel feljött a harmadik pozícióba. Mindössze néhány kör elteltével egyre többen vették fel a támadó módot – ennek és a jó rajtjának köszönhetően a csupán a tizedik helyről induló Nick Cassidy a negyedik körben egy időre a vezetést is átvette.


Alig két körrel később azonban a pályára kellett küldeni a biztonsági autót, miután Roberto Merhi Mahindrája technikai meghibásodás következtében a pálya szélén ragadt. Két körrel később folytatódhatott a verseny, ám nem kellett sokat várni arra, hogy ismét korlátozzák a körözést.

Ezúttal Nico Müller került bajba a mezőny végén. A német pilóta fékjei elszálltak, aminek következtében kicsúszott, és nagy sebességgel a falnak csapódott. Szerencsére Müller épségben ki tudott szállni az autójából, ám a safety cart a mentés idejére ismét a pályára kellett küldeni.


A második újraindításkor Nato állt az élen, ám szorosan követte őt Cassidy, aki nem sokkal később átvette a vezetést. A versenytávhoz egyébként négy kört hozzáadtak a két biztonsági autós periódus miatt. A hajrában António Félix da Costa zárkózott fel a második helyre, sőt, egy időre a vezetést is átvette.

Az utolsó körökben Cassidy visszaállt az első helyre, s bár a leintésig nagy csatát vívott Dennisszel és Da Costával – mely során olykor helycsere is történt –, az új-zélandi versenyző végül idei harmadik győzelmét aratta Portlandben. Da Costának energiahiány miatt kissé el kellett emelnie a lábát a gázról az utolsó kanyarokban, aminek következtében Dennisé lett a második pozíció.

Da Costának végül meg kellett elégednie a dobogó legalsó fokával, pontszerző helyen végzett még Mitch Evans, Sébastien Buemi, Maximilian Günther, Lucas di Grassi, Pascal Wehrlein, Norman Nato és Robin Frijns.

Második helyének köszönhetően Dennis átvette a vezetést a világbajnoki összetettben, előnye azonban csupán egy pont Cassidyvel szemben.

Folytatás július 15–16-án Rómában!

FORMULA–E
PORTLAND, A VERSENY

1. Nick Cassidy (új-zélandi, Envision)
2. Jake Dennis ((brit, Andretti)
3. António Félix da Costa (portugál, Porsche)
4. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar)
5. Sébastien Buemi (svájci, Envision)

A világbajnokság élmezőnye 12 futam után: 1. Jake Dennis (brit, Andretti) 154 pont, 2. Nick Cassidy (új-zélandi, Envision) 153, 3. Pascal Wehrlein (német, Porsche) 138, 4. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar) 122, 5. Jean-Éric Vergne (francia, DS Penske) 97, 6. António Félix da Costa (portugál, Porsche) 93, 7. Maximilian Günther (német, Maserati) 78

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik