Rali ob: Meglepetés! Ranga Péter nyerte meg a Fehérvár ralit

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2023.04.02. 15:50
null
Ranga Péter, Czakó Janek kettős győzelmével zárult a rali ob (Fotó: Ranga Rally Team)
A szenzációsan autózó Ranga Péter, Czakó Janek kettős hat év után, a Székesfehérvár ralin szerezte meg pályafutása második abszolút futamgyőzelmét.

Erre nem számított. Nyilván minden versenyző úgy áll oda a futamok rajtjához, hogy nyerni akar, de ha szívére teszi a kezét, Ranga Péter maximum egy-két kiemelkedő részeredményben bízott. Egyrészt a pályabejárás sem sikerült tökéletesen, ehhez jött, hogy szombaton ők rajtoltak elsőként, így egész nap „takarították” a murvás pályákat, ráadásul az autójuk sem a legújabb fejlesztés... Így szinte csodaszámba megy, hogy a Ranga, Czakó kettős ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán a Fehérvár rali céljában!

„Ez szenzációs! Köszönöm a csapatnak, és a navigátoromnak, Janeknak is, ez szinte hihetetlen – mosolygott Ranga a célban. – Az első napon takarítottuk a pályákat, ehhez képest, nem is kerültünk akkora hátrányba, vasárnap meg egész sok gyorsaságit nyertünk, például kétszer a tésit, amely vb-szintű, technikás pálya, úgyhogy különösen büszke vagyok rá. A rajt előtt nem mi voltunk a legesélyesebbek, nem is úgy álltunk oda a rajthoz, de örülök, hogy hat év elteltével a második abszolút futamgyőzelmünket is megszereztük!”

Ranga Péter és Czakó Janek hat év után szerezte meg pályafutásuk második abszolút futamgyőzelmét (Fotó: Ranga Rally Team)
Ranga Péter és Czakó Janek hat év után szerezte meg pályafutásuk második abszolút futamgyőzelmét (Fotó: Ranga Rally Team)

Ranga azt is elárulta, nem tervez teljes bajnoki szezont, hiszen testvére, László is szeretne menni ugyanezzel az autóval, úgyhogy majd felosztják egymás között a versenyeket.

A második helyen a korábbi abszolút bajnok Vincze Ferenc érkezett, aki az utolsó szakaszon zárkózott fel, miután az utolsó előttin még előtte álló László Martin bal első, Velenczei Ádám pedig lassú defektet kapott. Vinczének nagyot ment egész nap – ezúttal ő takarított, és igyekezett kihozni a maximumot a helyzetéből. Kijelenthetjük: sikerült. A dobogó harmadik fokán pedig Velenczei ünnepelhetett.

Itt kell megjegyezni: a WRC-vel a közönségnek autózó Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős vasárnap is nyert három szakaszt, és abszolútban is a leggyorsabb volt (a közönség imádta, mint mindig), de ahogy korábban is, nem gurult be a célba, így nem szól bele a bajnoki csatába és nem is értékelik.

SZÉKESFEHÉRVÁR RALI, AZ OB 1. FUTAMA
Abszolút végeredmény: 1. Ranga Péter, Czakó Janek (Pécsi Sport Nonprofit, Skoda Fabia R5) 1:16:06.6, 2. Vincze, Percze (Korda Racing, Skoda Fabia R5) 18.9 másodperc hátrány, 3. Velenczei, Vánsza (Topp Cars, Skoda Fabia Rally2) 20.7 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik