MotoGP: Stefan Bradl helyettesíti Marc Márquezt

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.30. 14:55
null
Stefan Bradl helyettesíti Márquezt (Fotó: AFP)
Stefan Bradl helyettesíti Marc Márquezt a gyorsaságimotoros-világbajnokság idényének harmadik versenyén, a hétvégi Argentin Nagydíjon – írja az MTI.


A királykategória, a MotoGP hatszoros világbajnoka bő egy hete, az Indonéz Nagydíj bemelegítése során hatalmasat bukott, és kisebb agyrázkódás miatt kihagyta a futamot. Később rosszul érezte magát, és Spanyolországba visszatérve kiderült, hogy kiújult a kettős látása, amellyel karrierje során már többször is küzdött.

A 29 esztendős klasszis orvosa, Sánchez Dalmau a Honda hivatalos közleményében jelezte, jelentősen javult a motoros állapota, és nincs szükség beavatkozásra, csak konzervatív kezelésre, rendszeres ellenőrzés mellett.

Márquez helyét a Honda szerdai bejelentése szerint a 32 esztendős német teszt- és tartalékpilóta, Bradl veszi át, aki 2021 novembere után áll újra rajtrácsra, Portimaóban 15. lett.

A minden géposztályt figyelembe véve nyolcszoros vb-győztes Márquez tavaly novemberben egy szokásos terepedzésén bukott és enyhe agyrázkódást szenvedett. Később kiderült, hogy kettős látással bajlódik. A spanyol versenyző emiatt kihagyta az előző szezon utolsó két futamát.

A motorost 2012-ben ugyanilyen problémával kellett műteni, a beavatkozás akkor sikeres volt.

Márquez nehéz éveken van túl, ugyanis a 2020-as idényt egy súlyos kézsérülés miatt gyakorlatilag teljes egészében kihagyta, a tavalyi vb-n három futamon diadalmaskodott, az összetett pontversenyben viszont csak a hetedik helyen végzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik