Túraautó-vk: Boldizs Bence a Zengő-csapattal folytatja

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2021.04.30. 10:25
null
Boldizs Bence a Zengő-csapattal folytatja (Fotó: fiawtcr.com)
Tavaly nagy álma vált valóra, a folytatással újabb nagy lehetőséget kapott a 23 éves magyar tehetség a túraautó-világkupában, ahol tapasztalt csapattársakkal tovább fejlődhet.

 

Boldizs Bence a második szezonját kezdi a Zengő Motorsportnál! Mindenki nagyon várta a bejelentést, és most már hivatalos: a 23 éves magyar tehetség a magyar csapatnál folytatja pályafutását egy CUPRA Leon volánja mögött a túraautó-világkupában.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a legmagasabb szinten folytathatom a pályafutásomat a WTCR-ben a Zengő Motorsportnál – nyilatkozta Boldizs. – Az előző szezon elképesztően intenzív volt számomra, rengeteget tanultam. Tavaly nagy álmom vált valóra, és örülök, hogy kaptam egy újabb esélyt.”

Boldizs tavaly májusban tesztelhetett először TCR-autót, és a kevés tapasztalata ellenére megnyerte az újoncok versenyét Németországban, és a második, fordított rajtrácsos versenyen a pole-ból rajtolhatott a Hungaroringen.

Zengő Zoltán jó a tehetségek felismerésében, hiszen annak idején nála kezdte a pályafutását a későbbi WTCR-bajnok Michelisz Norbert, és bízik benne, hogy Boldizs is magas szintre juthat: „Nagyon örülök, hogy folytathatjuk a munkát Bencével, tehetséges versenyző, hiszek benne, és már tavaly is ígéretes eredményeket láthattunk tőle” – mondta Zengő.

Boldizsnak természetesen még tanulnia kell, és a versenyzés jó néhány elemében fejlődni, hiszen nincs annyi tapasztalata, mint az ellenfeleinek, de ezt ő is pontosan tudja. „Szerencsés vagyok, hogy Mikel (Azcona) továbbra is a csapat tagja, mert egyrészt nagyon rendes srác, másrészt rengeteget segített nekem tavaly. Jó a kapcsolatunk, és most Jordi Genével kiegészülve még jobbak leszünk.”

A Zengő Motorsport negyedik versenyzőjét jövő hónapban jelentik be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik