MotoGP: megvan a KTM első királykategóriás pole-ja

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.08.22. 15:56
null
Pol Espargaró és a KTM is az első pole pozícióját ünnepli a MotoGP-ben (Fotó: DPPI)
A MotoGP szoros és izgalmas időmérő edzésén öt századmásodperc választotta el egymástól az első hármat az ausztriai Red Bull Ringen. Pol Espargaró maga sem gondolta, hogy az egykörös tempója versenyképes lehet, mégis megszerezte saját és a KTM első rajtelsőségét a királykategóriában. A harmadik helyezett azonban nem startolhat majd az első sorból.

Az időmérőt harmadik helyen záró Johann Zarcót csupán három napja műtötték a törött sajkacsontjával, ráadásul büntetése miatt vasárnap a bokszutcából kell rajtolna.

Bár tét nélküli volt számára az időmérő, nem véletlenül vett részt a Q1-ben, hiszen jó eredményével potenciális ellenfeleket tarthatott távol a Q2-től. Megnyerte (!!) a Q1-et, kiütve ezzel Iker Lecuonát, és ami még fontosabb, Brad Bindert az időmérő fő szakaszából, ahova Valentino Rossinak sem sikerült beverekednie magát. A Doktor továbbjutást érő körön volt, amikor a 9-es kanyarban elment alóla a motor eleje, elesett, így a 15. helyről várhatja majd az első Stájer Nagydíjat.

Zarco az időmérő második szakszára sem engedett ki, harmadik helye kisebb csodával is felér. Szombat délután még élvezheti ennek gyümölcsét, részt vehet a központi sajtótájékoztatón is, de helyét a rajtrácson Joan Mir örökli majd meg.

A második rajtkockát Nakagami Takaaki szerezte meg, aki MotoGP-karrierje során először indulhat az első sorból.

Jack Miller szombat reggel bukott, és jobb vállát ütötte meg, ami miatt a negyedik szabadedzés nagy részét ki is hagyta, az időmérőre pedig fájdalomcsillapítóval próbálták meg „formába hozni”. Ötödikként zárt, de természetesen ő is egy hellyel előbbre sorolódik, ahogy az egész mezőny.

A múlt heti futamgyőztes, Andrea Dovizioso a nyolcadik rajtkockát foglalhatja el vasárnap.

A Moto3-as időmérőről ide kattintva olvashatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik