Moto3: Masiát kizárták az időmérő edzés fő szakaszából

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2020.08.22. 14:27
null
Masiát kizárták az időmérő fő szakaszából (Fotó: motogp.com)
A gyorsaságimotoros-vb Stájer Nagydíján a Moto3-as kategóriában az időmérő első szakaszát megnyerő spanyol Jaume Masiát felelőtlen motorozásért kizárták a fő szakaszból.

Egy autó- vagy motorversenyen elkerülhetetlen a technikai hiba, a bukás és az is, hogy egy versenyző meggondolatlanul viselkedjen. A világbajnokságokon talán kisebb arányban fordulnak elő bizonyos esetek, mint egy alacsonyabb szintű bajnokságban, amelyben több kategória is versenyez, így nagyobb az esély arra, hogy valami történjen.

Az idei világbajnokság az áltagosnál több izgalmat és véleményes esetet nyújtott eddig, talán a nagyon sűrű menetrend és a pilótákra nehezedő nyomás miatt is.

A mai nap attrakcióját Jaume Masiá mutatta be, aki a Moto3-as időmérő Q1-es szakaszának végén bukott a 6-os kanyarban. Az esést nem mutatták teljes egészében, az első kameraképen a spanyol már kesztyű nélkül látható, mintha mindkettő leesett volna róla az esés során…

Az igazi dráma ezután következett, Masiá kesztyű nélkül, idomok nélkül, egy nagy valószínűséggel sérült motoron visszaindult a bokszba, a motor pedig olajat kezdett folyatni magából a 8-astól a 10-es kanyaron át végig a bokszig, amin két pilóta, Andrea Migno és Davide Pizzoli is bukott a levezető körén.

Huszonöt perc pályatakarítás és csúszás után folytatódhatott a program a Q2-vel, de már Masiá nélkül, aki ugyan megnyerte a Q1-et és továbbjutott, de felelőtlen motorozásért kizárták őt az időmérő fő szakaszából.

Elmondhatjuk tehát, hogy a felügyelő testület meghallotta az elmúlt napok kritikáit, gyorsan és keményen reagált az esetre.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

 

 

Az időmérőt Gabriel Rodrigo nyerte Raúl Fernández és Szuzuki Tacuki előtt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik