Drónok Harca: vasárnap debütál az új hazai légi parádé

Vágólapra másolva!
2016.04.02. 17:38
null
Drónfelvétel az első verseny helyszínéről
Ismerik a Red Bull Air Race-t, ugye? Nos, áprilisban indul egy versenysorozat Magyarországon, amely hasonlít a látványos légi parádéhoz, csak éppen olyan lesz, mint annak a kicsinyített mása. Sportrepülők helyett versenydrónok száguldoznak majd a különböző kapuk, zászlók és akadályok között, remek díszletet biztosító helyszíneken.

 

Hogy egy kicsit egyértelműbbé tegyük a helyzetet: a Magyar Drón Egyesület (MDE) szervezésében rendezik meg idén a drónok – hivatalos nevükön multirotoros gépek – első hivatalos magyarországi bajnoki sorozatát (Drone Racing Hungary), amely öt futamból áll. Az elsőt Velencén, a helyi Korzó homokos partján rendezik április 3-án, míg a második futamon, május 15-én a Hungaroring célegyenesében állítják fel a pályát – a további három helyszínnel később lepik meg az érdeklődőket a szervezők.

A szervezés pedig immár a célegyenesbe fordult, Velencén készen áll a pálya, vasárnap pedig végre kezdetét veszi a Drone Racing Hungary, Magyarország első hivatalos drónbajnoksága. A viadal az ötfutamos sorozat első állomása lesz, amelyen 36 pilóta áll rajthoz, teszi próbára saját és gépe tudását, egyúttal küzd meg az értékes ajándékokért.

Az egész napos program 9 órakor kezdődik, előbb az edzésekkel, majd az ünnepélyes megnyitóval, 14 órától pedig felbőgnek a motorok, és elrajtol a verseny. A sorozatnak nagy tétje van, hiszen aki az öt viadal alapján a legjobbnak bizonyul, az 2016 októberében elutazhat Hawaiira, a világbajnokságra.

Aki Velencén a két futam alapján a legjobb időeredményt éri el és megnyeri az első versenyt, pluszjutalomként négy éjszakát tölthet el negyedmagával a VelenceBike apartmanjában – természetesen kerékpárkölcsönzéssel egybekötve. A második helyezett egy Lamax X8 Electra Actiam Cam készülékkel, a harmadik egy Lamax C3 Drive autóskamerával, míg a negyedik, ötödik, hatodik helyezettek 60, 40, illetve 20 perces SBR Racing szimulátor voucherrel lesznek gazdagabbak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik