Videó: Verstappent lenyűgözte a Red Bull filmes drónja, amely forradalmasíthatja a közvetítést

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 12:15
Ralph Hogenbirk drónépítő és Max Verstappen pilóta (Fotó: redbull.com)
A Formula–1-es Red Bull büszkén tudatta, hogy egyévnyi fejlesztés után megépítették a világ leggyorsabb filmes drónját, amely egy teljes körön át tartani tudta a lépést Max Verstappen új autójával, az RB20-szal Silverstone-ban.

 

A Red Bull a nagy feladatra nagyjából egy évvel ezelőtt Ralph Hogenbirk (ismertebb nevén Shaggy) drónépítőt és az embereit kérte fel. Mint írják, a drón megépítése nagyon nagy kihívásnak tűnt, mivel a szerkezetnek nemcsak az autó sebességét kellett tudnia tartani, hanem a lassításoknál, kigyorsításoknál és a kanyaroknál is fel kellett vennie vele a versenyt – miközben jó minőségben filmez.

 

Shaggy elmondása szerint soha nem a sebesség elérése okozott nekik fejtörést, hiszen léteznek már olyan drónok, amelyek egyenesben tartani tudják a lépést. A kanyarok viszont annál inkább, ezért a strapabírására, állóképességére kellett gyúrniuk. A világ leggyorsabb filmes drónja egyébként végül 350 km/h-s végsebességre lett képes.

A thesportsrush.com a cikkében megemlíti, hogy Max Verstappent lenyűgözte az eredmény, és megjegyezte, hogy szerinte a drónok idővel forradalmasíthatják az F1-es futamok közvetítését, hiszen a nézők ezek segítségével más, izgalmas perspektívából is követhetik a versenyzést.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik