Auto GP: Kiss Pál Tamásé a pole a vb utolsó nagydíján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.18. 17:42
null
Kiss Pál Tamás számára nagyszerűen sikerült az időmérő edzés
Kiss Pál Tamás volt a leggyorsabb az időmérő edzésen az Auto GP sorozat utolsó, estorili állomásán szombat délután.

A magyar pilóta már az időmérőt megelőző szabadedzésen is a legjobb eredménnyel hangolt.

A Virtuosi UK istálló versenyzője így az élről rajtolhat a holnapi első futamon, és jó esélye van arra, hogy megtartsa a világbajnoki pontverseny második helyét.

A vb-cím megszerzését Szato Kimija már augusztusban bebiztosította, de a második helyért még többen is versenyben vannak.

Ez volt az egyik legnehezebb napom idén az autóban, de az egyik legeredményesebb is. Már tegnap említettem, hogy sikerült megfáznom pont a verseny előtt és ez ma is nagyon megnehezítette a dolgomat. A folyamatos biztatás és a sokpozitív üzenet viszont ezúttal is rengeteg plusz energiát adott, amit ezúton is köszönök! Nagyon örülök, hogy nedves és száraz körülmények között egyaránt versenyképesek voltuk és végül sikerült behúznom a pole pozíciót és a vele járó két pontot is. A csapat fantasztikus munkát végzett ezúttal is, amiért nagyon hálás vagyok. Még azért egy-két apróságot finomítanunk kell a holnapi futam előtt, de szerintem minden rendben lesz. Nem számítok könnyű versenyre, de mindent megteszek a jó eredmény érdekében” – mondta Kiss Pál Tamás az időmérőt követően.

AUTO GP, 15-16. FUTAM, ESTORIL
A rajtsorrend:
1. Kiss Pál Tamás (magyar, Virtuosi Racing) 1:28.759, 2. Ghirelli (olasz, Super Nova) 1:28.842, 3. Pizzonia (brazil, Zele Racing) 1:28.934

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik