Drifted.hu – ismert értékek, új gondolatok!

Vágólapra másolva!
2013.03.25. 18:42
A Drift sportág 2005 évben indult hódító útjára, azóta – ahogy szokták mondani – sok víz lefolyt már a Dunán, így cikkünkkel megpróbálunk átfogó képet nyújtani a jelenlegi versenyszervezőkről és kiváltképp a Drifted.hu csapatáról.

 

Az első füstfelhők 2005-ben egy novemberi edzésen szálltak fel, akkor még széria autókkal bontogatták szárnyaikat a versenyzők. Rákövetkező évben „Magyar Drift Nap" néven indult el az első átfogó sorozat, mely során a Magyar Drift Szövetség alapköveit is letették az akkori szervezők. 2006-ban Kecskeméten a sportág nézői rekordot állított fel a gokart stadionban, és első alkalommal rendeztek repülőtéren is drift versenyt. Akkoriban a lényegesen nagyobb rutinnal rendelkező GyorsulásiFutam szervezői segítették a tököli derbi megrendezését, ami a meghívott külföldi versenyzők és a sikeres szervezés miatt komoly nyomott hagyott a médiákban.

Első Magyar Drift Nap - 2006 Kecskemét

2007-től a King of Europe nemzetközi sorozat is bejelentkezett Magyarországra és már hivatalos Országos Drift Bajnokságban tették próbára magukat a pilóták. A Magyar Drift Szövetség 2010 végéig üzemelt teljes gőzzel, majd miután az alapító tagok közül utolsóként az elnök is elhagyta a hajó kormánykerekét, sajnos hanyatlásnak indult a sportág. Természetesen közrejátszott az akkori válság, csökkent a nézőszám és ezzel együtt a versenyzői létszám is.

2011-ben éppen ezért a szövetség kivált tagjaival, az akkor már két éve működő Drifting.hu csapatával, valamint a GyorsulásiFutam és a Gymkhana sportág szervezőivel megalapult a Drift Grand Prix Hungary szervezet, ami új lendületet hozott a sportág számára. A Magyar Drift Szövetség megváltozott összetétellel még egy évig próbált talpon maradni, majd gyakorlatilag megszűnt, így a kevésbé látogatott versenyek lebonyolítását már az MNASZ Drag szakág vezetője vette át. A DriftGP Hungary szép jövő előtt állt, két éves működésük során olyan versenyek kerültek a köztudatba, mint például a tököli „Lóerők Éjszakája", az első Hegyi Drift Verseny, vagy Európa legerősebb mezőnyével felálló Drift Allstars máriapócsi állomása. A Hell Energy Országos Drift Bajnokság futamai vitathatatlanul a legjobbak voltak, de sajnos minden jó egyszer véget ér. A tököli rendezvényeket olyan rutinos szervezők bonyolították le, akik már 2006-ban is résztvevői voltak az első repülőtéren megrendezett drift versenynek, ezen felül komoly segítséget nyújtottak a hegyi felfutás alkalmával is. A Drifting.hu hazánk Keleti régiójában szerzett az évek folyamán nagy tapasztalatot, így a RabócsiRingen megrendezett futamokat és a nemzetközi versenyt nekik köszönhetjük.

2011 Tököl - Lóerők Éjszakája

Az idei évben gyakorlatilag nem változik semmi, de mégis máshogyan hívjuk ezen túl szeretett drift sportágunk szüleit. Bár a felek elválltak egymástól, mégis azt reméljük, a korábbi jó házasság értékei megmaradnak, sőt talán felértékelődnek. A DrifGP ezentúl tehát nem létezik, apu és anyu a Drifted.hu és a Drifting.hu néven folytatja tovább és ki tudja, lehet, hogy az élet még összehozza egyszer őket.

És egyvalami biztos, a versenyzőknek nem kell külön licencet vagy külön licenc költséget fizetniük,mivel mindkét sorozatban érvényes a versenyzői engedélyük bárhol is váltják azt ki, vagy teszik le a szükséges vezetői vizsgát (Tényszerűen tehát az átjárás mindkét sorozat között engedélyezett az éves licencel,de a második félnél egy további ingyenes különbözeti vizsgát kell tenni).

Mint tudjuk sajnos a nem várt téli időjárás miatt a drift szezon megnyitója elmaradt mindekét szervezet részéről. A Drifted.hu már kihirdette esőnapját, mely remélhetőleg verőfényes napsütés mellett kerül megrendezésre március 31-én a tököli repülőtéren.

Ne feledjük tehát, az ismert értékek megmaradtak!

A Drifted.hu idén új gondolatokkal, fejlesztésekkel és hasonló sikeres rendezvényekkel jelentkezik, mint ahogyan azt már megszokhattuk a tököli versenyek kapcsán. Egy titkos helyszínen meglepetéssel is készülnek, és az első hazai Drift és Gymkhana oktatást is elkezdik hamarosan saját V8-as motorral felvértezett autóparkkal.

Időpontok:

Drifted Kupa (PRO):
- Április 14. Tököl (Nappali)
- Június 8. Tököl (Éjszakai)
- Július 20. Meglepi (Hegyi Drift)
- Szeptember 22. Tököl (Nappali)

Drifted Kupa (STREET):
- Április 14. Tököl (Nappali)
- Június 8. Tököl (Éjszakai)
- Augusztus 10. Tököl (Nappali)
- Szeptember 22. Tököl (Nappali)

Drifted Kupa (AMATŐR):
- Április 13. Tököl
- Június 7. Tököl
- Augusztus 10. Tököl
- Szeptember 21. Tököl

Drifted Edzések 2013:
- Március 31. Tököl
- Április 13. Tököl
- Június 7. Tököl
- Szeptember 21. Tököl
további 2 dátum függőben!

Folyamatos friss infók a szervezők Facebook oldalain olvashatóak:
www.facebook.com/driftedhu
www.facebook.com/hegyidrift
www.facebook.com/gymkhanahu
www.facebook.com/futamhu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik