Így motiválhatjuk a gyerekeket, hogy több időt töltsenek a levegőn!

Csupasport CsupasportCsupasport Csupasport
Vágólapra másolva!
2023.11.15. 08:00
A friss levegőn töltött idő rendkívül fontos a gyerekeknek, hiszen számos előnnyel jár a testi és lelki egészségükre nézve.

A szabadban végzett mozgás javítja a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, csökkenti a stresszt, növeli a koncentrációs készséget és a kreativitást, valamint segít a gyerekeknek kialakítani a természettel való kapcsolatot. De hogyan motiválhatjuk a gyerekeket arra, hogy több időt töltsenek a friss levegőn? Íme néhány bevált módszer!

Mutassunk jó példát


Ha mi magunk is rendszeresen kimozdulunk a szabadba, a gyerekeink is követni fognak minket. Mutassuk meg nekik, milyen élvezetes és szórakoztató a friss levegőn lenni, és osszuk meg velük saját élményeinket és emlékeinket.


Adjunk nekik választási lehetőséget


Hagyjuk, hogy a gyerekeink maguk dönthessék el, mivel szeretnének foglalkozni a friss levegőn. Lehet, hogy biciklizni, futni, focizni akarnak, de az is lehet, hogy kevésbé aktív elfoglaltságot keresnek, például szívesen játszanak Matchbox-autókkal. Ebben az esetben a Bburago termékei garantáltan örömet szereznek nekik!


Csatlakozzunk hozzájuk!


A friss levegőn töltött idő még élvezetesebb, ha a gyerekeinkkel együtt vagyunk. Játsszunk, beszélgessünk velük, hallgassuk meg őket, és tanuljunk tőlük. A közös játék nemcsak a testet, a lelket is mozgatja, és erősíti a szülő-gyerek kapcsolatot.


Tegyük változatossá!


Próbáljunk ki új helyeket, új tevékenységeket, új kihívásokat. Fedezzük fel a környezetünket, látogassunk el parkokba, erdőkbe, tavakhoz, hegyekhez. Próbáljunk meg olyan programot szervezni, amit még sohasem, vagy régen csináltunk.


Dicsérjük meg őket!


Ha a gyerekeink több időt töltenek a friss levegőn, dicsérjük meg őket azért, hogy aktívak, ügyesek, bátrak, vagy akár csak azért, hogy jól érezték magukat. A dicséret növeli az önbizalmukat, a motivációjukat és a boldogságukat. Ráadásul ez nemcsak a gyerekeinknek, hanem nekünk is jó érzés jelent.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik