A csúcs elérése nélkül ért véget Kerekes Bence és Klein Dávid expedíciója

Vágólapra másolva!
2023.06.26. 14:33
Bár a legnehezebb szakaszt kimászta, a hóhelyzet miatt végül visszafordult és nem ért fel a pakisztáni Istor-o-Nal 7403 méter magas csúcsára a Kerekes Bence, Klein Dávid kettős.

Másnap reggel még megpróbálkoztak a haladással, hátha a fagyott havon lehetséges lesz folytatni a csúcstámadást, de mintegy 6500 méteres magasságban a visszafordulás mellett döntöttek. Nem hagytak semmit a hegyen, mindent leszállítottak, és 23-án délután értek vissza az alaptáborba.

„Bár a BWT Hindukus Expedíció nem érte el az Istor-O-Nal csúcsát, egy minimalista stílusban végrehajtott szép expedíció áll mögöttünk, mely során egy elhagyatott vidéken izgalmas technikai problémákat oldhattunk meg, miközben mindvégig odafigyeltünk a hegyre, egymásra és az általunk megszabott biztosítási elvekre. Tudtuk, hogy egy ilyen hegyen párosunk esélyei bizonytalanok és – bár szomorú szívvel vesszük tudomásul, hogy a csúcsot nem értük el – az általunk végrehajtott mászóeredményekre és munkára büszkék vagyunk. Hálásak vagyunk szeretteinknek, partnereinknek és egymásnak a közös kalandért” – írták az expedíció tagjai.

Egy másik magyar vállalkozás keretein belül Varga Csaba készül a 8125 méteres Nanga Parbat megmászására, már a csúcstámadásra készül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik