Űrhajósdiéta segít formában maradni a Real Madrid sztárjának

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.16. 15:16
Karim Benzema huszonéveseket idéző erőállapotának egyik fontos eleme a helyes étrend. Lássuk, milyen konyhai trükköknek köszönhető a kirobbanó forma!

Miután lemondta a válogatottságot, a francia együttesben már nem látjuk többé a 35 éves Karim Benzemát, ugyanakkor a La Ligában a második helyet elfoglaló, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Chelsea ellen továbbjutásra álló Real Madrid szinte elképzelhetetlen nélküle.

Az előző idénybeli teljesítményéért tavaly októberben Aranylabdával elismert csatár mindent meg is tesz, hogy remek formában legyen, és a gólok mellett hasznos mezőnymunkával segítse csapatát.

Tipikus fogásnak számít a hal és a főtt zöldségek sora, továbbá az ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag mikroalgák. Az ételek elkészítéséhez gyakran használnak zsírsavakban gazdag kókuszolajat is.

A neves séf, Mastromatteo még 2019-ben osztott meg részleteket Benzema étrendjéről. Megerősítette, hogy fehérjében, szénhidrátban és C-vitaminban gazdag ételekre van szüksége ahhoz, hogy megőrizze remek formáját. A sportolók körében egyre népszerűbb tengeri mikroalga is fontos alkotóelem, és tésztát is hetente többször kell fogyasztania.

Ugyanakkor a muszlim vallást követő Benzemának a ramadán havi böjt idején átalakul az étkezése, ilyenkor napnyugta után kell elfogyasztania a szükséges tápanyagokat.

Hogy Benzema mire képes 35 évesen is, azt nemrég a Barcelona elleni Király-kupa-elődöntő visszavágóján is megmutatta, triplájával hathatósan hozzájárult a 4–0-as idegenbeli sikerhez és a döntőbe jutáshoz.

(Nyitókép: Getty Images)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik