Továbbra is kérnek orvosi igazolást a Kinizsi Százas indulóitól

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2023.04.15. 08:41
Magyarország legrégebbi teljesítménytúráját május 20-án és 21-én rendezik, a nevezés néhány napja már megnyílt, ezért érdemes sietni.

Május 20–21. Ezt a dátumot kell bevésnie a naptárába annak, aki 2023-ban részt szeretne venni a Kinizsi Százason. A rajt az utóbbi évekhez hasonlóan ismét Békásmegyeren, a Víziorgona utcai SPAR szupermarket előtt található, innen kell 100 kilométert gyalogolnia (vagy kedv és edzettségi állapot szerint futnia) annak, aki a 24 órás időkorlát alatt be szeretne érni Tatára, az Esély Alapítvány Ifjúsági Tábor céljába.

Az idei Kinizsi Százasra a nevezés április 12-én hajnalban nyílt meg. Az 1300 körüli indulói limit hamar betelik,

de érdemes a várólistára feliratkozni, mert onnan is nagy biztonsággal be lehet kerülni.

Magyarország legrégebbi teljesítménytúrájának kiírása alig változott. A szervezők továbbra is ragaszkodnak a friss orvosi igazoláshoz, ez alól egyedül azok képeznek kivételt, akik 2022-ben is neveztek, és az igazolásukat akkor feltöltötték a Kinizsi Százas regisztrációs rendszerébe.

Az túra útvonala továbbra is Békásmegyer–Nagy-Kevély–Kevély-nyereg–Hosszúhegy–Trézsi-kút–Pilis-nyereg–Kétágúhegy–Dorog, sorompó–Nagy-Gete–Hegyes-kő–Tokodi pincék–Mogyorósbánya–Öreg-kő, pihenő–Péliföldszentkereszt–Pusztamarót–Gerecse, egyházi üdülő–Bányahegy–Koldusszállás –Kis-rét–Szent Péter templomrom–Baj–Tata, apróbb változásokért érdemes átböngészni a túra kiírását. S hogy mi kellhet a teljesítéshez?

„Első bálozóknak” érdemes elolvasni sorozatunkat, amelynek első része az első harmincöt kilométerről, és arról szól, hogy nem szabad elsietni az elejét; a második része a hírhedt katlan környékét mutatja be; a harmadik rész pedig a sötétben túrázás nehézségeit tárgyalja, és a célba érés örömét idézi meg.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik