Csak az amatőröknek elég heti egy lábedzés: ilyen a Szikla brutális módszere

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.04.06. 19:05
Dwayne Johnson amerikai színész ötvenévesen is elképesztő formában van, nemrég a lábedzéshez adott tippeket a rajongóinak. Lehet utána csinálni!

Ha meg kellene neveznünk Hollywood legizmosabb színészeit, Dwayne Johnson szinte biztosan köztük lenne. Az ötvenéves Sziklát és a filmjeit lehet szeretni vagy nem szeretni, az viszont kétségtelen, hogy az egykori pankrátor ötvenévesen is kiváló fizikumnak örvend, és a rajongóinak is szívesen ad tippeket. A napokban kőkemény lábedzésének részleteit osztotta meg az Instagramon, hozzátéve, hogy mostanában hetente kétszer edz lábra.

Arra a testrészre, amit hajlamosak elhanyagolni azok, akik csak hobbiszinten járnak le a terembe. Pedig ez is legalább annyira fontos, mint a felsőtest, olyannyira, hogy a Szikla szerint csak az amatőröknek elég heti egy lábnap.

Mostanában van egy lazább szerdai, és egy intenzív vasárnapi lábedzése, bár őt ismerve a lazább sem lehet annyira könnyed, mindenesetre az általa megosztott edzéstipp után garantált az izomláz – pedig mindössze két gyakorlatról, pontosabban egy szuperszettről van szó. A termekben előszeretettel használt combfeszítő és combhajlító gépre van szükség.

Dwayne Johnson tippje a következő: végezzünk mindkét gyakorlatból négy sorozatot huszonöt ismétléssel, majd csináljunk további két sorozatot bukásig. Mint írja, az egész brutális (ő kicsit sarkosabban fogalmazott), ugyanakkor elképesztően hatékony, így megér egy próbát. Persze emellett érdemes kiegészíteni egyéb gyakorlatokkal is az edzésünket, de „bemelegítésnek” vagy épp zárásnak tökéletesen megteszi.

Szintén a Sziklával kapcsolatos, viszonylag friss hír, hogy szerepet kap majd a Vaiana című élőszereplős Disney-filmben is.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik