Számos előnye van a kutyával közös túrának – az ebek számára különösen

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.02.15. 09:31
Kedvencünk életminőségére jó hatással van, ha rendszeresen magunkkal visszük kirándulásainkra.

Az Egyesült Államokban a háziállatok elhízásának megelőzésével foglalkozó egyesület (APOP) kutatása szerint az amerikai házi kedvencek 56 százaléka túlsúlyos. Arról, hogy Magyarországon mi az arány, nem állnak rendelkezésre információk, mindenesetre ajánlatos odafigyelnünk a kisállatok egészségére, hiszen így jóval kisebb az esélye az egészségügyi problémáknak, ideértve a bőrfertőzéseket, a szívelégtelenséget és a diabéteszt.

A kutyáknak különösen hasznos a túrázás, a súly karbantartása mellett számos előnyös hatását lehet kiemelni.

A túrázás segít a kutyák felesleges energiáit levezetni


Ha egy kutya mindent szétrág, vagy felássa a kertet otthon, az általában annak a jele, hogy unatkozik. Ebben az esetben kifejezetten hasznos lehet, ha rendszeresen túrázni visszük, a ctvsh.com szerint ráadásul ez segít az állandó ugatás, az agresszió és a szorongás kezelésében is.

Jó hatással van a turistaútvonalak közös bejárása a kutyák szocializációjára


Kedvencünk túrázás közben rengeteg fajtársával találkozhat, így bőven nyílik alkalma rá, hogy megtanulja a helyes viselkedést. Gazdaként a séta alatt gyakoroltathatjuk kutyánkkal a parancsszavak végrehajtását, rögzíthetjük benne, hogy ne egyen meg mindent, amit talál, és a különböző helyzetekben hogyan viselkedjen.

A túrázás továbbá kiváló alkalom a világ felfedezésére


A nyugodt környezet lehetővé teszi, hogy kutyánk kedvére megvizsgáljon mindent, ami érdekli, az otthontól eltérő környezet felfedezése rengeteg izgalmat tartogat – persze ebben az esetben érdemes kirándulásainkra a szokottnál kicsit több időt hagyni.

A legfontosabb azonban, hogy a túrázás kiválóan erősíti a gazda és kutyája közötti köteléket.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik