A Jégember ismét teljesítette a lehetetlent

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.02.18. 15:58
Az önmagát extrém hidegterápiás futóként meghatározó Szilágyi Zoltán magyar idő szerint szombat hajnalban feljutott az Ojos del Saladóra.

A Jégember megcsinálta!

A Csupasporton is megírtuk, hogy az önmagát extrém hidegterápiás futóként meghatározó Szilágyi Zoltán terve az, hogy kevesebb mint tíz nap alatt az Atacama-sivatagból indulva feljut a 6893 méter magas Ojos del Saladóra – félmeztelenül, rövidnadrágban. Február elején indult, a hőségből ment a fagyba, miközben számos nehézséggel kellett megküzdenie, és a hivatalos Facebook-oldalának beszámolója szerint sikerült neki az extrém küldetés. Igaz, a képek tanúsága szerint a csúcson már alaposan beöltözött az extrém hideghez szokott sportoló, ami érthető, mert mint mondta, fenn a csúcson mínusz 25-30 fokos hideg várt rá, negyven kilométer per órás széllel.

„Az expedíció utolsó napja: Megcsinálta, sikerült! 1. kép: 6160 m magasan, 2. kép: visszaérkezés az alaptáborba 5200 méterre. Beszámoló később!” – írta magyar idő szerint szombat hajnalban a Facebookon Szilágy Zoltán párja, a mentőtisztként dolgozó Lenkei Alexandra.

A Csupasporton természetesen részletesebben is beszámolunk a nem mindennapi teljesítményről.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik