Szabványok és kötöttségek nélkül – a természet a legszebb edzőterem

K. L.K. L.
Vágólapra másolva!
2023.01.11. 10:01
Egy farönk, egy nagyobb kődarab, netán egy kisebb szikla is megfelelő lehet a fitneszedzésekhez.

Edzeni bárhol lehet – tartja a mondás, s megfelelő kreativitás birtokában ez igaz is. Gyakran szó esik a saját testsúlyos vagy egyszerű eszközökkel végzett edzésekről, de vannak, akik ennél is naturálisabban tréningeznek. A természetben, az erdő kínálta „eszközökkel” végzik a gyakorlatokat, köveket emelnek, rönköket cipelnek, húznak, sőt akár hajítanak is. Ez talán a legősibb edzésforma a calisthenics (saját testsúlyos edzésforma) mellett, hiszen már a korai ókorban is gyakorolták, később a cirkuszi erőemberek, katonák edzettek így sok helyütt a világban.

A modern súlyokkal ellentétben itt nincsenek szabványok, nincs két egyforma kő vagy rönk, ezért ezzel a módszerrel edzve olyan képességek is fejlődnek, amelyek a hagyományos fitneszedzések során kevésbé.

A szorításunk garantáltan acélos lesz tőle, és a mobilitásunk is sokat javulhat, hisz sokféle mozgást kell végeznünk az edzéseken, amikor a különböző méretű és formájú tárgyakat megmozgatjuk. A gyakorlatokat megfelelően összeállítva komplex, teljes testes edzést végezhetünk, különösen akkor, ha kihasználjuk a fák, dombok adta lehetőségeket, és nem csak súlyokat emelgetünk. Saját testsúlyos gyakorlatokat és kardioedzést is lehet így csinálni.


CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik