Az amerikai haditengerész üzenete: Azért edzek mindennap, mert te nem!

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.12.07. 20:22
David Goggins ma már elsősorban sportolóként ismert, a posztjai pedig nagyon sok embert motiválnak.

Egyetlen napot sem pihen David Goggins.


A 48 éves volt amerikai Navy SEAL-katona ma már elsősorban ultrafutóként, triatlonistaként és testépítőként ismert, több könyve is megjelent, és nagyon sokakat inspirál. A korábbi haditengerész egy nemrég közzétett Instagram-posztjában azt boncolgatta, miért tartja ennyi idősen is fontosnak, hogy a rendkívül kellemetlen, embert próbáló körülmények ellenére is rendszeresen eddzen.

A videón épp félmeztelenül fut a hőségben, és azt magyarázza, hogy amit ő csinál, az nem való mindenkinek. Elmondása szerint nemcsak a hőség volt brutális, a páratartalom is nagyon magas volt, és nem sokkal a videó elkészítése előtt elhaladt mellette egy autó, a sofőr pedig megkérdezte, miért fut ekkora hőségben.

„Azt válaszoltam neki, hogy azért, mert te nem! Sokszor az kell, hogy motiváljon, hogy senki más nem csinálja, amit te. Szükség van orvosokra, ügyvédekre, fogorvosokra, és szükség van olyan barbárokra is, mint én.”

A posztban aztán bővebben is kifejti, milyen az ő hozzáállása.

„Nagyon sokszor megkapom a kérdést: miért futok a melegben? Miért futok a hidegben? Miért nem pihenek kicsit? Miért vállalok ennyi idősen is veszélyes bevetéseket, mikor van elég pénzem? Én viszont sohasem kérdezek másokat, hogy mit miért csinálnak. Ha valaki állandóan azt kérdezi, hogy miért, annak érdemes lenne kicsit magába néznie, és feltenni a kérdést, hogy ő miért nem tesz többet azért, hogy elérje a céljait? De én úgy állok ehhez, mint egy vadász. Ha egy vadász megöl egy medvét, azzal nincs vége a vadászatnak, hanem rájön, hogy még több medve van az adott területen. Mindannyian mások vagyunk. Van, aki nem fél attól, hogy önmaga legyen, még akkor sem, ha emiatt magányos farkas lesz. Nem vagyok őrült, csak nem vagyok olyan, mint te.” – írta.

A közösségi médiában egyébként csaknem tízmillióan követik, és rendszeresen oszt meg olyan posztokat, amelyek sokakat motiválhatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik