Félmeztelenül fagyoskodott a hegyekben a világbajnok német futballista

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2023.01.18. 14:29
A 2020-ban visszavonult André Schürrle kőkemény erőpróbán van túl.

Világbajnok lett a német válogatottal 2014-ben, a Chelsea-vel megnyerte a Premier League-et, 2020-ban vonult vissza. André Schürrle még mindig csak 32 éves, akár futballozhatna is valamelyik élvonalbeli csapatban, ő azonban már a harmincadik születésnapja előtt befejezte a profi karrierjét. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy elszakadt volna a sporttól, sőt új kihívásra vágyott. A jégemberként is ismert holland motivációs előadó és extrémsportoló Wim Hof hatására úgy döntött, zord körülmények között, félmeztelenül túrázik a hegyekben. Hogy egész pontosak legyünk: trekkingelt.

A trekking abban különbözik a sima túrázástól, hogy itt az emberek legalább egy éjszakát a szabadban töltenek a célállomás elérése előtt.

Az nem derült ki, Schürrle pontosan hol tette próbára a hidegtűrő képességét, mindenesetre az Instagramon beszámolt a tapasztalatairól.

„Ez a harmadik nap, és a csapatommal végre felértünk a csúcsra. Mentálisan és fizikailag is ez volt a legkeményebb erőpróba, amit végigcsináltam. Az utolsó percekben már nem éreztem semmit, és erős belső motivációra volt szükségem, hogy folytassam. Sohasem felejtem el ezt az élményt. Mínusz tizenkilenc fokban száz kilométeres szél fújt az arcomba, eközben keményen esett és havazott. Ez a tapasztalat megtanított arra, hogy a testem erősebb, mint gondoltam” – írta.

A poszthoz a Chelsea korábbi csatára, Didier Drogba is hozzászólt. Az elefántcsontparti futballista elmondta, mennyire büszke Schürrlére, és hozzátette, hogy az ő teste ilyen körülmények között rég feladta volna a harcot. Ki tudja, talán a német játékos egyszer őt is ráveszi egy hasonló kalandra.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik