Pankrátornak állt a Guardiola és Klopp által dicsért labdarúgó

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2022.10.19. 15:12
Adebayo Akinfenwa futballistaként is elképesztő izomzatával hívta fel magára a figyelmet.

Öt hónappal a visszavonulása után pankrátornak állt Adebayo Akinfenwa. Bár a nigériai származású angol csatár sohasem szerepelt a Premier League-ben, mégis óriási rajongótábora van, korábban Josep Guardiola és Jürgen Klopp is elismerően nyilatkozott róla, és sokan az utóbbi évtizedek legerősebb futballistájaként tartják számon. Ha ránézünk a képeire, ezt nem is kell különösen magyarázni.

A döntéséről nemrég beszélt a Daily Mailnek, és arról is, mennyiben változott meg az élete azóta, hogy a gólszerzés helyett már az ellenfelek legyűrése az elsődleges feladata.

„Arra a kérdésre, hogy mihez kezdek a visszavonulásom után. mindig azt feleltem, hogy új élményekkel akarok gazdagodni – mondta a Daily Mailnek Adebayo Akinfenwa, aki a korábbi ökölvívóval, a már pankrátorként versenyző Anthony Ogogóval készül a versenyre. – Évek óta ismerem Anthony Ogogót, ő vetette fel, mi lenne, ha kipróbálnám a pankrációt. Régóta tetszik, és nagyon élvezem az intenzív edzéseket, ami nagy könnyebbség. Szerencsés vagyok, hogy huszonkét évig azt csinálhattam, amit szeretek, de a futball munka is volt egyben, így most már inkább a szabadság a lényeg, és az, hogy új tapasztalatokat szerezzek.

Persze kár lenne hazudni, ez a sportág több fájdalommal jár. Korábban nagyrészt én küldtem padlóra az ellenfeleket, most viszont én is jóval többször megtapasztalom ezt.

Aki ezt a sportágat választja, annak meg kell értenie, sok veszéllyel jár. Benne van, hogy eltörik a bordád, a vállad vagy a szemgödröd, és bizony nem is való mindenkinek.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik