A legfontosabb tíz pont, hogy ne szenvedés, hanem élmény legyen a síelés

Vágólapra másolva!
2022.12.09. 09:22
Ha síterepre indulunk, nem árt tudni, mire készüljünk – a nemzetközi szövetség által megfogalmazott szabályok életet is menthetnek.

Húsz éve már, hogy a Nemzetközi Síszövetség elfogadta azokat az irányelveket, amelyek biztonságosabbá tehetik a síelést. Természetesen sok minden történt azóta (a 2020. márciusi tiroli koronavírus-botrány ismeretében pluszjavaslatként azt is belevehetnék, hogy lehetőleg ne tüsszentsünk a mellettünk haladóra, vagy ne bízzunk meg teljesen a síterep korrekt hozzáállásában, pláne, ha Ischglben vagyunk), de azért ez a tíz pont ma is nagyon fontos, akár életet is menthet. A síszezon beindulásával nem árt felidézni ezeket.


  1. A többi síző tisztelete


A síelők és a snowboardosok is figyeljenek rá, hogy ne veszélyeztessék a többieket, ne okozzanak sérülést másoknak, és ez a felszerelésre is vonatkozik.

  1. Megfelelő sebesség


Mindig figyeljünk rá, hogy kontrolláljuk a mozgásunkat. A tudásunknak, az időjárási viszonyoknak megfelelően, valamint a pályán lévők számának figyelembe vételével síeljünk. A be nem látható helyeken és a pályák szélein különösen óvatosan menjünk.

  1. Az útvonal kiválasztása


A fentről – másként mondva hátulról – érkezőnek úgy kell megválasztani az útvonalat, hogy azzal ne veszélyeztesse az előtte haladókat. Aki hátul van, voltaképpen számoljon azzal, hogy az előtte haladó bármilyen mozdulatot tehet, és erre készüljön is fel.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik