Így lehet fittnek maradni az irodai munka mellett

Vágólapra másolva!
2022.09.06. 13:53
Ha íróasztal melletti munkát végzünk, nehéz fittnek maradni úgy, hogy szinte nyolc órát folyamatosan ülünk, és alig kelünk fel a székről.

Súlyzózzunk!

Talán elsőre sokan elmosolyodnak azon, hogy arra buzdítunk, vigyünk súlyzót a munkahelyre. Persze nem öt- vagy tízkilósra gondolunk. Fitneszboltokban lehet kapni kis maroksúlyzókat, marokerősítőket, amelyek az asztalon is elférnek, és olykor kézbe is kaphatjuk őket.

Nyújtsunk!

Az asztalnál ülés megterheli a derék-, a hát- és a nyakizmokat, így nem árt, ha naponta többször jó nagyokat nyújtózunk a székben. Mivel a munkahelyen aligha van lehetőség jógára vagy pilatesre, ezek a nyújtógyakorlatok is sokat érnek: javítják a vérkeringést, megmozgatják az izmokat.

A nyújtás jót tesz az izmoknak /Fotó: Shutterstock

Lépcsőzzünk!

Olyan egyszerű, mint ahogy hangzik. A „munkahelyi sport” legegyszerűbb módja, ha az irodaházban nem a liftet használjuk, hanem lépcsőzünk. Lehet, nagy a kísértés, hogy reggel a munkatársakkal együtt beszálljunk a liftbe, ám a lépcsőzés jó hatással van a vérnyomásra, a vérkeringésre, a lábizmokról nem is beszélve. Vásároljunk egy lépésszámlálót, vagy töltsünk le egy alkalmazást a telefonra, és motiváljuk magunkat azzal, hogy minél magasabb számot mutasson a nap végén. Napi tízezer lépéssel már sokat teszünk az egészségért, kondícióért.

Az emberek többsége a szokások rabja, és nehézségnek érzi, ha valami újat kell beiktatni a napirendjébe. Ám ha ezeket az egyszerű gyakorlatokat elsajátítjuk, egyre inkább napi rutinná válnak, és sokkal aktívabbnak, fittebbnek érezhetjük magunkat.

Ha liftezés helyett lépcsőzünk, egyre fittebbek lehetünk/Fotó: Shutterstock

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik