Heti aktuális: három-négy órás téli kajakozás a Hévíz-patakon

Vágólapra másolva!
2021.12.06. 11:35
A decemberi mínuszok hideg ellenére a Hévíz-tónál továbbra is lehetséges az evezés, legfeljebb ajánlott a melegebb öltözködés.

Túrázás

December 7., kedd – Sukoró

A „Jucus halála” elnevezésű esti túra a Velencei-hegység központi részének legszebb völgyeiben. Útvonal: Sukoró, református templom–Borjú-völgy–Bodza-völgy–Hurka-völgy–Csúcsos-hegy–Csöpögő-völgy–Sukoró, református templom. A túraútvonal több pontjáról is szép a kilátás a kivilágított Velencei-tóra. A lámpa kötelező felszerelés. Gyülekező 18 órától a helyi református templomnál, részvételi díj 1000 forint, a túra hossza 11 kilométer.

 

Kerékpározás

December 11., szombat – Velence

A Mikulás is bringával jár, legalábbis a Velencei-tónál, az Enyedi út végén, a kerékpáros-pihenőnél. Fedett vagy fűtött öltöző nincs, rajt 9 és 11 óra között, egy kör a tó körül 32, két kör 64 kilométer. Nevezési díj 3000 forint, lehetőleg mindenki piros ruhában tekerjen. Előzetes regisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen, a túra és a túrázó nevének, illetve a választott táv megadásával.

 

Túrázás

December 11., szombat – Szokolya

Erőt próbáló, hagyományos téli túra a Börzsönyben. A résztvevőket végigvezetik a miocénkori vulkán kalderáján, egyben tiszteleghetnek a geológus Breuer László emléke előtt. Nevezési díj 2000 forint, meleg étellel a célban 2850 forint. Indulás 6 óra és 8.30 között, ezért szállás is foglalható (06-27/585-100) a rajt helyszínén, a Kastélyhotelben. A túra hossza 42 kilométer, több mint kétezer méteres szintemelkedéssel, vagyis kizárólag jó edzettségi állapotban lévők jelentkezzenek.

 

Túrázás

December 11., szombat – Sopron

A Civitas Fidelissima túrát ötödik alkalommal rendezik meg. Indulás a Lővér Kalandparkból, a 40 kilométeres távra 6.30 és 8 óra között, míg a 20 kilométeresre 8 és 9 óra között. Részvételi díj egységesen 1500 forint. Az útvonal érinti egyebek mellett a Várhely-kilátót, a Tacsi-árkot, a Rongyos Gárda-emlékművet, a Kecske-patakot és a Csalóka-forrást.

 

Túrázás

December 11., szombat – Bükkszentkereszt

Téli Bükk-teljesítménytúra 15 és 30 kilométeren. Szükséges felszerelés: Bükk-térkép és toll, nevezési díj egységesen 1500 forint. Indulás mindkét távon a helyi Közösségi Háztól (Kossuth utca 32.), a hosszabb távon 7 óra és 8.30, míg a rövidebben 8.30 és 10.30 között.

 

Kajakozás

December 11–12., szombat-vasárnap – Hévíz

Találkozó 9 óra előtt a Hévízi-tónál, majd három-négy órás evezés következik a Hévíz-patakon tavirózsák, hattyúk és vadkacsák között, a táv hozzávetőlegesen 10 kilométer, a kiszállónál forralt bor és forró tea várja a kajakosokat. A túrára korlátozott létszámban fogadják el a jelentkezéseket, a túravezetés és felszerelés bérleti díja 10 900 forint, amely a nemzeti park engedélyének díját is tartalmazza.

 

 

Kerékpározás

December 12., vasárnap – Tiszafüred

A Mikulás is bringával jár a Tisza-tónál is, rajt és cél a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumban, ahol bringabérlés is lehetséges. Rajt 9 és 10 óra között 21, 32 és 65 kilométeres távokon, célzárás 15.30-kor. Nevezési díj 3000 forint, lehetőleg mindenki piros ruhában tekerjen. Előzetes regisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen, a túra és a túrázó nevének, illetve a választott táv megadásával.

 

Futás

December 12., vasárnap – Sülysáp

Helyi Mikulás-futás 11. alkalommal, versenyközpont a Móra Ferenc Általános Iskolában (2241 Sülysáp, Vörösmarty utca 1.), a különböző programok 10.30-kor kezdődnek, eredményhirdetés 13.15-kor. Gyerekeknek 1.2 és 2 kilométeres távot kell megtenniük, felnőtteknek és szenioroknak 3.1 és 10.4 kilométert, de lesz 700 méteres Mikulás-kergető futam is. A szervezők egy beteg kislány gyógykezelését támogatják, amihez lehet csatlakozni. Részleteket itt olvashat.

 

Túrázás

December 12., vasárnap – Nagyvázsony

Túra a Kab-hegyre télen, helyszíni nevezéssel (1900 forint), TTT-, MTSZ-, MSTSZ-tagoknak, valamint diákoknak, nyugdíjasoknak, túratársaságtagoknak és a Magyar Turistakártya felmutatásával 200 forint kedvezménnyel. A túra hossza 20 kilométer, indulás 8 óra és 9.30 között a Cafe20 Étteremtől (Rákóczi u. 52., a benzinkút mellett), a rajtnál házipálinka-kóstolás is lehetséges, természetesen 18 éven felülieknek.

 

Futás

December 12., szombat – Celldömölk

Vulcan run – év végi terepfutóverseny, amelyen 7 és 14 kilométeres távot lehet választani, de lesz gyerek- és kutyás futam is. Utóbbinál 50 fő a maximális létszám, minden más futamban 200. Részletek az esemény honlapján.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik