BLOGRA FUTOTTUNK Amikor a TRX csodát tesz

Szalay HédiSzalay Hédi
Vágólapra másolva!
2021.05.20. 09:50
A TRX futásra és a közérzetre gyakorolt jótékony hatásáról írt bolgszörfösünk, gyűjtéséből kiderül az is, hogy egyre többen vágnak neki az érdekesebbnél érdekesebb (és hosszabb) teljesítéseknek, főleg terepen.

Amikor hosszú idő után először megcsapott az öltöző szaga (illata?), madarat lehetett volna fogatni velem a boldogságtól. Imádtam, és legszívesebben a TRX-edzőnk nyakába ugrottam volna. Végre járhatok megint fitneszterembe, és gyötörhetem magam az edző utasításai szerint! Eredetileg úgy terveztem, hogy csak a második oltásom után megyek le, de a hát- és derékfájásom már nagyon megkeserítette a mindennapjaimat, ezért zöld jelzést adtam magamnak. Korlátozott számban veszünk részt az edzéseken, és az első néhány órán nagyon örültünk a viszontlátásnak az ismerősökkel. Természetesen az edzőnk, Szabó Mirella, vagyis Miri, az első alkalommal – beetetés jelleggel – egyszerűbb feladatsort állított össze, de aztán nem foglalkozott az elkényelmesedett, puhány társaság nyafogásaival, megdolgoztatott minket rendesen. Rögtön éreztem az óra jótékony hatását, azóta mindig várom az újabb és újabb alkalmakat.

Valahogy a futáshoz is nagyobb kedvem lett, egész más a tartásom, érzem a hasfalamat, kihúzom magam közben.

És természetesen alig fáj már a hátam meg a derekam. Mindig jót derülök rajta, hogy az elején mindenki csacsog, nevetgél, sztorizgat, aztán az óra felétől elcsendesedünk, maximum az orrunk alatt dörmögünk valamit egy-egy nehezebb feladatnál. Visszatérve az öltöző szagára/illatára – nevezze mindenki annak, aminek jólesik -: –, alapesetben nem esne jól ilyet beszippantani, az agyam viszont nagyon kellemes élményt kapcsol hozzá, ezért abban a pillanatban, ahogy megérzem, boldogsággal tölt el. Végre!

ULTRAKULTRABA.BLOG.HU
A jól összeszokott csapat a 4 Peaks of Börzsöny kihívást teljesítette: 25.5 kilométert tettek a futócsukákba, 1469 méter szintet gyűrtek le, mégpedig 4:44 óra alatt. Mivel szintidőn belül teljesítettek, két nappal később a gyönyörű érem is megérkezett a postaládákba!

MINTHAELNEL.WORDPRESS.COM
A szerző a Peaks-sorozatból a Gerecse után most a Vértesnek indult neki.

Izgalmas terepfutás csodás helyen, ahol rókák kíváncsiskodtak, őzike szaladt a közelben, és ismét fontos felismerésre juthattunk: „...ahol jó ötletnek tűnt átvágni februárban, nem biztos, hogy ott májusban is az.”

Természetesen fotók is készültek a 33.65 kilométeres teljesítésről. A végén pedig a tempó is elég komolyra fordult, hiszen el kellett érni a vonatot!

BARATRUNNING.COM
Privát-UTH Szentendre trail beszámolót olvashatunk, a szerző 9:07 óra alatt teljesítette az 54 kilométeres távot. A felázott talaj, az eső megnehezítette a dolgát, de mert megfelelően fel volt készülve, és volt segítsége a frissítésben, a korábbi idején negyven percet javított! Már csak egy kérdés maradt: hogy kerülhetett egy felső fogsor az erdőben egy kő közepére…?

FUTNIMENTEM.HU
Evetovics-Balla Hajnalka futóórát tesztel egy ideje, az ezzel kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg az olvasókkal. Mivel nekem is ez a márkájú óra méri az adatokat futás közben, ismerősek voltak a funkciók, ugyanakkor voltak olyanok is, amelyek újdonságot jelentettek.


MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?


A FUTÁS NEM VÁLTOZTAT MEG…


KREMLICZA LEVENTE


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik