Túra az öngyilkos sziklaszirthez

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2021.03.05. 18:25
A Hongkongban található látványosságról csodálatos kilátás nyílik New Kowloon városára, ám a tapasztalatlan látogatók miatt halálos balesetek is előfordulhatnak.

A „Suicide Cliff” név két híres sziklaszirtet is takar. Az egyik Saipan szigetén található a Csendes-óceánban, és arról nevezetes, hogy a II. világháború folyamán több száz japán katona és civil vetette magát a mélybe, félve az amerikaiak megtorlásától. A másodikhoz

Hongkongba kell utaznunk, New Kowloon városának közelébe, a 602 méter magas Kowloon Peak hegyhez.

A csúcsra számos útvonal vezet, ezek közül az egyik érinti a „Suicide Cliffet”, azaz az öngyilkos sziklaszirtet, amely nem az áldozatok után kapta a nevét, hanem ugródeszkára emlékeztető formája miatt.

Megközelítése tapasztalt hegymászóknak és túrázóknak ajánlott, ennek ellenére rengetegen látogatják, hogy elkészítsék életük Instagram-fotóját. Márpedig kellő rutin nélkül ez rendkívül veszélyes, már rengeteg halálos baleset történt.

„Az egyik túrázó értesítette a rendőrséget, hogy a barátnője elvesztette az egyensúlyát, és a mélybe zuhant. A mentőcsapatok megtalálták, de már nem lehetett megmenteni” – adta hírül 2020 áprilisában a yahoo.com, de hasonló eset történt 2017 során is, amikor egy 31 és egy 47 éves túrázó élete ért véget a hegyen.

A tapasztaltaknak és kellően elővigyázatosaknak azonban, ahogy az alábbi videón is látható, fantasztikus kilátásban és élményben lehet részük.

Nyitókép: wikipedia

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik