Hatalmas siker a virtuális Vivicittá

Vágólapra másolva!
2020.06.12. 16:48
Péntek hajnalban elindult a 34 éves múltra visszatekintő Telekom Vivicittá futás háromnapos virtuális verziója. Az érdeklődés minden várakozást felülmúlt, 40 országból több mint 7000 előnevezés érkezett.

Az „ország bármely pontján” szlogen értelmében már eddig 750 magyar településről érkezett nevezés, de 40 másik ország 250 futója is teljesíti a budapesti távokat a saját városában, többek között Dél-Afrikában és Brazíliában. Egyéniben 6500, csapatban 650 futó indul. A korelnök 86 éves, de egy magyar házaspár 79, illetve 75 éves tagja is nevezett. Most is a leghosszabb táv a legnépszerűbb, a félmaratonira több mint 2300-an jelentkeztek.

Ismert emberek is vannak az indulók között, államtitkár, parlamenti képviselő, újságíró, muzsikus és sok színész. A több budapesti teátrumban fellépő művésznő, Andrádi Zsanett így nyilatkozott:

„Ha nincs futórendezvény, az ember kevéssé motivált, főleg ilyen vészterhes időkben. Azért is nehéz rávenned magad, mert bár az elmúlt időszak pozitívan is hatott az életünkre, volt sok szomorúság és negatívum is – de a futás úgy működik, mint egy jó pszichológus. Szeretem a futás adta szabadságot, de azért nem könnyű motivációt találni. Ha viszont van egy konkrét feladat – például le kell futnod egynéhány kilométert pénteken, szombaton vagy vasárnap –, az motivál, keretet ad, jó iránymutató.”

A vasárnap éjfélig tartó eseményre vasárnap estig folyamatosan lehet még nevezni.

A Telekom Vivicittá virtuális futónapokkal kapcsolatban minden információ megtalálható a futanet.hu oldalon.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik