Legalább egy percet szánjunk magunkra!

N. B.N. B.
Vágólapra másolva!
2020.03.16. 19:02
Hét napon keresztül, napi egy perces plank-kihívásra buzdította követőit a közkedvelt edző, Debreczeni Dóra, akinek kihívásához több száz magyar Instagram-felhasználó csatlakozott.

A korábban modellként is népszerű sportoló a fotó- és videómegosztó közösségi portálon keresztül hívta fel a figyelmet az egészséges életmódra, az általa hirdetett kihívás azt az üzenetet tolmácsolta, hogy rohanó életünkben is naponta legalább hatvan másodpercet szánjunk önmagunkra, a testmozgásra egészségünk és fittségünk érdekében. Debreczeni Dóra felhívásához rengetegen csatlakoztak, és megmozdult az Instagram közössége.

„A plank, vagyis az alkartámaszban végrehajtott fekvőtámasz az egyik legkiválóbb statikus gyakorlat a teljes test edzésére, ugyanis a pozíció megtartása közben tetőtől talpig feszes testhelyzetet kell tartanunk, így még a legmélyebb izmok is dolgoznak, miközben egy helyben vagyunk” – mondta a futóedzőként és fitneszinstruktorként is dolgozó sportimádó, a kihívás ötletgazdája.

Az Instagramon a #DDfittplank címkét többek közt olimpikonok, sztársportolók, színészek, modellek, műsorvezetők, édesanyák kezdték el követni, és olyan nevek csatlakoztak a napi hatvan másodperces plankos kihíváshoz, mint Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelin és Weisz Fanni, akik szintén arra buzdították rajongótáborukat, hogy bátran vegyenek részt a hétnapos akcióban.

„Volt, aki fittballon, volt, aki súlyzókkal, volt, aki gyerekkel, kutyával vagy épp a családdal közösen plankelt, így kortól, nemtől, és edzettségi szinttől függetlenül bárki csatlakozhatott a kihíváshoz. A mostani körülmények közt különösen fontos, hogy ha csak néhány percet is, de szánjunk időt a sportra, mivel ezzel is hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez” – vallja a sportoló édesanya.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik