Vasárnapi túra és sí a Börzsönyben

Rác BenedekRác Benedek
Vágólapra másolva!
2019.02.09. 20:32
Húsz és harminc kilométeren túrázni, a Nagy-Hideg-hegyen síelni lehet vasárnap a Magyarországi Kárpát Egyesület szervezésében sorra kerülő erőpróbán. Sífutóverseny is lesz!

20 és 30 kilométeren is lehet túrázni február 10-én, vasárnap a Börzsönyben, a köztes távra, 25 kilométerre pedig eredetileg sífutóversenyt írtak ki a szervezők – így aztán adódik a kérdés, mennyi hó van a hegyekben?

„Az egész távot nem lehet síléccel megtenni, így a két teljesítménytúrára kerül sor vasárnap, viszont a Nagy-Hideg-hegyen megtartjuk a lesiklóversenyt – tudtuk meg Szőcs Ernőtől, a verseny egyik főszervezőjétől, a Magyarországi Kárpát Egyesület síszakosztályának képviselőjétől. – A lesiklóverseny külön részt képez, amelynek rögtön megtartjuk az eredményhirdetését is, függetlenül a két teljesítménytúrától.”

Szűcs Ernő hozzátette, immár nyolcadik alkalommal kerül sor a túrára, amelyet a börzsönyi sísport százéves jubileumára szerveztek meg először. A túrákon átlagban 80-100 résztvevő szokott elindulni, ezúttal is hasonló létszámra számítanak a MKE képviselői.

A túra a Királyrétről indul, a 20 és 30 kilométeres verzió is érinti a Nagy-Hideg-hegyet, valamint a csóványosi kilátótornyot is, és Királyréten ér véget. A túrázók számára szükséges felszerelés a Börzsöny térképe, tájoló vagy GPS, fejlámpa, illetve bögre vagy termosz . A túra reggel 8 és 9:30 között indul, és mivel 16:53-kor van naplemente, 17:00 órára írták ki a célba érkezést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik