Miénk a terep: vérprofik és remek amatőrök

N. B.N. B.
Vágólapra másolva!
2019.02.02. 12:54
A Miénk a terep csapata erősített Tiricz Irénnel és Nedjalkov Balázzsal, így az új versenyszezonban még több remek magyar sportoló sikeréért lehet szorítani.

A tél lassan a végéhez közeledik, az alapozó időszak még javában tart, de már mindenki a közelgő versenyekre fókuszál. A naptár szépen kezd összeállni, bekerülnek a cél- és az edzőversenyek a programba. Nincs ezzel másként a „Miénk a terep” csapata sem, amely az eredményes szereplés érdekében két új taggal is erősítette a Salomon által támogatott sportolók körét. A magyar terepfutó-válogatott kiválósága, Tiricz Irén, és az ultratávok specialistája, Nedjalkov Balázs került a csapatba.

Hais Barbara koordinátor elárulta azt is, hogy fő céljuk tényleges csapattá kovácsolódni, amely akár egységesen is tudja a márkákat képviselni. Ennek érdekében szervezni akarnak csapatépítő jellegű összejöveteleket is, valamint képzéseket, ahol természetesen a közös sportolás sem marad majd el.

A versenyzők összeállításában fontos szempont volt, hogy az elit mezőnyön kívül a hobbisportolókat is elérjék. Így választották ki Tiricz Irént is, aki háromgyermekes anyukaként, dolgozó nőként éri el kimagasló eredményeit, példát mutatva ezzel a családanyáknak.

Izgalmas szezon előtt áll tehát a gárda, ahmelyben az újoncok mellett régi motorosok is készülnek.

  • Maráz Zsuzsa a tavalyi Spartathlon-sikere után áprilisban a Távol-Keletet szeretné meghódítani. Simonyi Balázs és további négy magyar induló társaságában áll majd rajthoz a Szakura Micsi Nature Run elnevezésű ultrán. A 250 kilométeres távot csaknem kétezer cseresznyefa virágzása idején lehet megtenni, amely a korábbi magyar indulók közül eddig csak az Ultra rendezőjének sikerült. Zsuzsit ismerve nem a szintidőn belüli teljesítésért járó fatábla lesz az elsődleges célja.

  • Lőrincz Olivér, az elismert edző is maradt a csapat tagja. Több év után sajnos Coacholit az idén szokatlan módon nem sorsolták be az UTMB TDS rajtjához, azonban így is megtalálják a kihívások, és nemcsak tanítványaiért, hanem érte is szurkolhatunk majd hazai és nemzetközi terepeken.

  • Gyurkó Péter szintén régi támogatott, aki idén kéket álmodott. Célja, hogy áprilisban elindul az Országos Kéktúrán, amit rekordidő alatt szeretne lefutni. Írottkőtől Hollóházáig 1165 kilométeren keresztül vezet majd az útja, melyen 14 napon keresztül átlagosan csaknem napi 80 kilométert kell megtennie, természetesen nem kevés szintkülönbséget is legyőzve. Már jó előre, minden napra precízen megtervezte a napi penzumot, szurkolóinak pedig lehetőségük lesz naponta egy-egy rövid távra becsatlakozni a kékre.

  • Száraz Dénes színész továbbra is az egyéni csúcsait döntögeti, és elsősorban a terepversenyek érdeklik.

  • A Coffeerun egyesület megálmodója, Momma, vagyis Marton-Mlecsenkov Éva az ultrafutás szerelmese lett, idén is az ultra távú versenyeken szurkolhatunk érte, de heti szinten találkozhatunk vele az általa szervezett közösségi futásokon is.

  • Tamás Rita újságíró, blogger, fitneszedző mindig talál izgalmas kihívást, és természetesen mindezekről be is számol a blogján vagy a cikkeiben – állandó szerzőként a Csupasporton is.

  • Már a kezdetektől együttműködik a márkával Csányi „Csanya”, az Ultra Trail Hungary és számos magyar terepverseny főszervezője is, aki hosszú kihagyás után idén májusban ismét megméreti magát egy terepultrán, a szlovéniai Vipava Ultra Trail 100 kilométeres futamán.

  • A futókon kívül triatlonversenyzők is a csapat tagjai. Mester Bálint és a paralimpikon Boronkai Péter, a tereptriatlonban pedig Tóth Viktor és Szabó Tamás sikereiért lehet szurkolni.

  • A Spartan Race pedig Mészáros László, Kövesi Gábor és Kalmár Sára (aki mellesleg falmászó versenyeken is megméreti magát, télen pedig síedzőként dolgozik) által képviselteti magát.


Az amatőr sportolóknak is fontos hír, hogy a tavasszal érkezik a nőknek készült speciális futózsák, valamint a megújult ikonikus terepcipő, a Speedcross 5, amelyet kifejezetten saras, csúszós talajra terveztek.

(fotó: Szász Norbert)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik