ÚJ KÖZEGBEN Kokó a hamburgi maratonira készül

Vágólapra másolva!
2019.01.30. 12:46
Az egykori ökölvívó áprilisban visszatér az északnémet városba, ahol profi pályafutása alatt élt, de addig is, száz nappal a futóverseny előtt egy félmaratonival mérte fel állóképességét.

Száz nap múlva irány Hamburg!

Profi ökölvívóként éveken keresztül éltem az északnémet városban, ezért nagyon különleges, jó érzés lesz éppen ott maratonit futni. Most mégsem a városon, sokkal inkább a százas számon van a hangsúly. Úgy tapasztalom, fontos esemény előtt érdemes amolyan kilométerköveket kijelölni, vagyis mi a teendő egy héttel, két héttel, egy hónappal, száz nappal a verseny előtt. Felmérő szempontjából ideális időpont, a tavaszi hamburgi esemény kereken száz nap múlva lesz.

Néha látom a reklámot: így tanulj meg angolul három nap alatt!

Aki addig köszönni sem tudott angolul, három nap alatt nem lesz felsőfokú nyelvvizsgája, s a futásnál nulláról kezdve sem leszel ennyi idő alatt kész a maratonira. Hosszú, szisztematikus munka kell mindkettőhöz, amit beleteszel a zsákba, azt veheted ki a versenyen.

Visszatérve a száz napra: ennyi idő akár egy teljes felkészülés is lehet, de ha rendelkezel egyfajta alap-állóképességgel a futáshoz, korábban edzettél már, vagyis tudod, miről szól ez az egész. Ha pedig edzésben tartod magad, ez jó időpont egy tesztre, kiderülhet, fontos-e még előrelépned kondiban, sebességben vagy bármi egyéb területen, hogy elérd a céljaid. Vagy esetleg: a céljaidon módosíts, ha azok irreálisak.

Nos, én egy jó kis félmaratonit futottam.

Amikor korábban elkezdtem futni, először két órán túl teljesítettem a huszonegy kilométert, de eljutottam az 1:30–1:35-ös szintre. Ehhez viszonyítva úgy értékeltem az 1:50-es eredményt, hogy ennyi idővel a maratoni előtt rendben van. Télen, hidegben, beöltözve ebben ennyi volt, de fontosabb, hogy a futásomat könnyűnek éreztem, a pulzusom is normális tartományban mozgott, megnyugtató volt ez a tesztelés. A munka pedig folytatódik, mindennap öröm a futás, és persze számolom vissza a napokat…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik