Szabó Gabriella szabadidős sportja

Vágólapra másolva!
2018.09.05. 12:18
Pénteken az Éjszaka a Városban program keretében a Római-parttól a Kopaszi-gátig kipróbálható a SUP, amely háromszoros olimpiai bajnok kajakozónk szerint zéró fizikummal is élvezhető.

 

SUP, azaz Stand Up Paddle – egyre nagyobb teret hódít Magyarországon is ez az új sportág, amely minden korosztálynak élvezetes program. Ezen a nyáron Szabó Gabriella, háromszoros olimpiai bajnok kajakosunk többször is deszkára pattant, s a vízről szemlélte festői fővárosunkat. Szeptember 7-én este bárki megteheti ezt, az Éjszaka a Városban program keretében a Római-parttól a Kopaszi-gátig lehet evezni a Dunán.

 

A víztől nem lehet elszakadni?

Nagyon nem tudok – mondta Szabó Gabriella, háromszoros olimpiai bajnok kajakosunk. – Bár ez az idény nem az elképzeléseim szerint alakult, a gyorsan jött szabadidőt sem töltöttem tétlenül. Kipróbáltam a SUP-ot, és nagyon élveztem. Sőt, olimpiai bajnok párbajtőrözőnket, Szász Emesét is sikerült belevinnem a jóba.

Szerelem első próbálkozásra?

Nagyon tetszett. Már vagy háromszor eveztem, de számomra inkább hobbi, egy élményekkel teli, testet-lelket feltöltő szabadidősport.

Ha ajánlást kellene írnia…

Hogy mitől olyan jó? Mert könnyen elsajátítható, zéró fizikummal is ki lehet próbálni, sőt élvezni is lehet. A deszka stabil, a környezet csodás, és mivel mentőmellényt is kap az ember, az sem baj, ha nem vagyunk válogatott úszók. SUP-bérlésre egyébként szerte az országban van lehetőség, ahol jártam, szakszerűek, kedvesek, közvetlenek voltak az oktatók, túravezetők. Vagyis tökéletes volt az élmény.

Milyen izomzatot mozgat meg ez a sportág?

Tulajdonképpen mindent, de nem kell félni tőle. Jógaszerű élményt nyújtott az evezés, de én edzésben vagyok – az viszont kétségtelen, hogy a SUP a lábakat és a kart is átmozgatja.

Kinek ajánlaná elsősorban?

Bárkinek. Kortalan sport. A kisiskolás gyermek ugyanúgy deszkára pattanhat, mint a nyugdíjas. Igazi nyári családi program lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik