Heti aktuális: kutyás túra Tardoson

Vágólapra másolva!
2020.08.04. 10:09
Szakképzett kiképzővel és szakoktatóval lehet részt venni az eseményen, illetve legalább olyan hat hónapos ebbel, amely érvényes oltási könyvvel is rendelkezik, és vezethető pórázon.

 

Túrázás

Augusztus 6–9., csütörtök–vasárnap – Bükkszentkereszt

Négynapos barangolás az erdőben, naponta úgy 10–12 kilométeres túrákkal, de átlagos erőnléttel teljesíthetők. Szállás a bükkszentkereszti Geopark Panzió kétágyas, fürdőszobás szobáiban, teljes ellátással. A napi túrázás után természetművészeti és kézműves alkotásokkal lehet kikapcsolódni. Részletek a szervezők honlapján.

 

Supozás

Augusztus 7., péntek – Gárdony

Naplementés kajak-kenu és suptúra a Velencei-tavon 18.30 és 20.30 között. Találkozós Gárdonyban a Holdfény sétány 5. szám alatt. Részvételi díj 6000 forint, de a 70/317–7044-es telefonszámon mindenképpen jelentkezni kell.

 

Supozás

Augusztus 7., péntek – Pilismarót

Naplementés suptúra a pilismaróti hajótemetőnél is, nagyjából 2 órányi a program. Találkozó 17.30-tól, indulás 18 órakor. A részvétel mindenféleképpen regisztrációhoz kötött, amelyet a suprafel@gmail.com e-mail címen vagy a 70/250-4500-ás telefonszámon lehet megtenni. Részvételi díj 6000 forint, saját deszkával érkezőknek 1000 forint.

 

Futás, gyaloglás, kerékpározás

Augusztus 8., szombat – Mátraháza

A nyári Kékes 10x fordulót rendezik meg ezen a hétvégén. Útvonal: Mátraháza–Kékes-csúcskő–Mátraháza nagyjából 7 kilométer 350 méter szintemelkedéssel és -süllyedéssel, mindezt két óra alatt. Az esemény különlegessége, hogy mindezt akár tízszer is lehet teljesíteni, vagyis akkor több mint húszórás erőpróbával kell számolni, illetve fejlámpa használata a sötétedés miatt kötelező. Nem verseny, a kiválasztott távot futva, kerékpározva vagy gyalogolva is lehet teljesíteni. Előregisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen augusztus 5-én éjfélig. Nevezési díj öt körig 3000, hat körtől 4000 forint.

 

Kerékpározás

Augusztus 8., szombat – Dunaalmás

Idén első alkalommal hegyi befutóval fejeződik be 6. Brigetio nyílt nemzetközi országúti mezőnyverseny. A résztvevők biztosított útvonalon, biztonságos körülmények között küzdhetnek a legjobb időeredményért. Csapatban is lehet indulni, de nyolc fő szükséges hozzá. Versenykiírás és nevezés a brigetiosport.hu weboldalon.

 

Túrázás

Augusztus 8., szombat – Tardos

Kutyás túra szakképzett kiképzővel és szakoktatóval. Találkozó 8.45-kor Tardoson a Gorbatetőn, a táv 7 kilométer, s átlagos edzettségi állapotban is teljesíthető. A részvételi díj (4000 forint) a helyszínen fizetendő, de mindenképpen kötelező a regisztráció a kapcsolat@na-tura.info e-mail címen. A kutyák indulásának feltételei a legalább hat hónapos életkor, érvényes oltási könyv, illetve hogy az állat szocializálva legyen, s pórázon lehessen vezetni.

 

Supozás

Augusztus 8., szombat – Pilismarót

Suptúra a pilismaróti hajótemetőnél, nagyjából 3 órában. Találkozó 16.30-tól, indulás 17.30-kor. A részvétel mindenféleképpen regisztrációhoz kötött, amelyet a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen vagy a 20/437-8733-as telefonszámon lehet megtenni. Részvételi díj 8000 forint, saját deszkával érkezőknek 3000 forint.

 

Túrázás

Augusztus 8–9., szombat–vasárnap – Mátrafüred

Rendhagyó, kifejezetten kis létszámú túra a Mátrában tapasztalt vezetővel, akitől túrázás közben lehet tanulni érdekességet a felszerelésről, az erdőről, a vadról, a vadászatról vagy a tájékozódásról. A túra kétnapos, éjszakával az erdőben, naponta nagyjából 15 kilométeres távokkal, s a jelentkezéskor fontos figyelembe venni a felszerelés súlyát is. Részvételi díj 20 ezer forint, amely az étkezést nem tartalmazza. Regisztráció és fontos információk a remetekelmek@gmail.com e-mail címen.

 

Kajakozás

Augusztus 8–9., szombat–vasárnap – Fonyód

Tanfolyam a biztonságos kajakozáshoz, az alapismeretek elsajátítása kétnapos kurzus, mert mindkét nap bőven tartalmaz gyakorlatot és elméleti ismereteket is. Utóbbinál a vízre szállás, evezés és partra szállás, valamint a szükséges alap hajózási ismeretek szerepelnek a programban. Gyakorlatban mindezeket el lehet sajátítani, kiegészülve a kanyarodástechnikával, illetve a lapáttal kormányzással. Részletek, telefonszámok itt.

 

Futás, kerékpározás

Augusztus 9., vasárnap – Őriszentpéter

Őrségi kerékpáros- és futófesztivál, idén már harmadik alkalommal. Legfeljebb 200 fő részvételével a bringázást országúton rendezik meg, csaknem 1300 méteres szintemelkedéssel, összesen három (35, 66 vagy 93 kilométer) távon. A leghosszabb táv 10 órakor rajtol, időmérés chippel, szintidő 300 perc. Húsz perccel később rajtolnak a 66 kilométeres indulók, akiknek 180 perces a szintidejük, s szintén chipes az időmérés. További húsz perc múlva a 35 kilométerre jelentkezők is elrajtolhatnak, de ez vezetett túra, időmérés nincs. Utóbbi – ellentétben a másik két távval – részben kavicsos úton halad, egyébként zömében aszfalton vezet. Nevezési díj 7000 forint.

 

Supozás

Augusztus 9., vasárnap – Dunaharaszti

Találkozó délben Dunaharasztiban, a Csónak utca és Kikötő-sétány sarkán, indulás 12.30-kor, a túra hossza legfeljebb 6 óra, hozzávetőlegesen 12 kilométer. Részvételi díj a deszka bérlésével 8000 forint, saját deszkával érkezőknek 1000 forint, de ezúttal a 14 év alattiak a vízirendészeti szabályok miatt nem vehetnek részt a túrán, amelyre jelentkezni a suprafel@gmail.com e-mail címen lehet.

 

Lovaglás

Augusztus 9–14., vasárnap–péntek – Szigetbecse

Egyhetes lovastábor a Kis-Duna partján, a bentlakásos ár ötven-, a napközis ár negyvenezer forint. A napi programok 8 és 17 óra között tartanak, a lovaglás mellett állatok és a tanya körüli teendők kipróbálására, állatsimogatásra, ismeretterjesztő természetjárásra és különböző játékokra (futball, röplabda, pingpong, tollaslabda) várják a jelentkezőket. Egyéb program a medencés fürdés, illetve a strandolás a szigetbecsei szabadstrandon. Jelentkezés a Becsei Lovasudvar és Állatsimogatónál.

Címlapfotó: AFP

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik