David Beckham milánói rizottója

P.N. P.N.P.N. P.N.
Vágólapra másolva!
2018.08.10. 09:19
Nem is gondolnánk David Beckhamről, hogy kiváló szakács. Az angolok korábbi sztárfocistája imád főzni, ezúttal az egyik specialitását osszuk meg.

David Beckham főzőműsort kaphat az Egyesült Államokban. A mindmegette.hu cikke szerint az angol sztár szerepelt egyszer barátja, Gordon Ramsay főzőműsorában, és annyira népszerű volt, hogy a Foodnetwork csatorna saját műsort adna neki.

Beckham korábban már nyilatkozott arról, hogy amikor Olaszországban, az AC Milanban futballozott, elvégzett egy kulináris tanfolyamot. A focista gyerekei nagyon szeretik az olasz ételeket, kedvencük a milánói rizottó.

Beckham főztjét imádja a család /Fotó: AFP

Hozzávalók:
1 nagy csokor petrezselyem
1 db citrom héja
1 ½ gerezd fokhagyma
½ fej vöröshagyma apróra vágva
4 db friss zsályalevél
1 csipet sáfrány
1 bögre rizottórizs
7,5 dkg vaj
2 dl fehérbor
5 dl marhahúsleves-alaplé
5 dkg parmezán

Elkészítés: A petrezselymet apróra vágjuk, hozzákeverjük a citrom reszelt héját és a zúzott fokhagyma felét, majd félretesszük. Egy magasabb falú serpenyőt felforrósítunk, kevés vajon megpároljuk a vöröshagymát és a fokhagyma másik felét, rádobjuk a zsályát és a sáfrányt, és kb. 10 percig alacsony lángon sütjük, majd hozzáadjuk a rizst. Közben egy másik edénybe összekeverjük a bort meg az alaplevet, és egy merőkanállal fokozatosan hozzáadjuk a rizshez. Mindig csak annyit öntünk hozzá, hogy ellepje a rizst, majd kevergetve főzzük. Ha elfőtte a levét, újabb merőkanálnyi adagot öntünk rá. Kb. 20 percig főzzük így a rizottót, a végén hozzákeverjük a vajat, megszórjuk reszelt parmezánnal és a petrezselyemmel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik