Átmeneti visszavonulás

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2018.07.18. 17:12
Suhajda Szilárd és Klein Dávid kénytelen leereszkedni a Gasherbrum I alaptáborába az életveszélyessé váló magasabb régióból, de kedvező időjárási helyzetben még újra próbálkozhatnak.

Az ellentmondó időjárási előrejelzések közül a rosszabb verzió igazolódott be szerda reggel, s a Gasherbrum I csúcsa felé tartó Suhajda Szilárd és Klein Dávid – kiegészülve az olasz Mario Vielmóval és Giampaolo Coronával, illetve egy német hegymászóval – egyelőre visszafordultak.

A Kalifa Himalája Expedíció 2018 keretében mászó két magyar sportember a kedvezőtlen előrejelzés ellenére két nappal korábban indult a kettes táborból, s kedden éjfélkor már a csúcstámadás volt a cél.

Közben Suhajda Szilárd kezét eltalálta egy lehulló kődarab, a sérülés azonban csupán enyhe zsibbadást okozott, az egyre fenyegetőbb időjárás azonban nem engedte hétezer méter fölé az expedíció tagjait, s visszaereszkedtek a 6500 méteren felállított kettes táborba.

Sőt a továbbra sem kedvező előrejelzések ismeretében átmenetileg visszatérnek az alaptáborba, hogy kivárjanak egy kedvezőbb alkalmat az újabb csúcstámadásra. A Hidden Peaken másfél méternyi friss hó várható a következő napokban…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik