Nárciszos pólóban a Balaton körül

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2018.06.12. 17:40
A Magyar Hospice Alapítvány képviseletében az ország minden tájáról ötvennyolcan álltak egy jótékony cél mellé, hogy közvetve beteg, daganatos emberek mindennapjain segíthessenek.

Hat csapattal, összesen 58 futóval vett részt a májusi 12-i Ultrabalaton-versenyen a Magyar Hospice Alapítvány. A szervezet mindennap azért küzd, hogy daganatos, gyógyíthatatlan betegek emberhez méltó ellátást kaphassanak életük utolsó pillanatáig.

A futás célja az volt, hogy minél több adományt gyűjtsenek össze egy betegszoba éves fenntartási költségéhez, ami nagyjából 3.5 millió forint. Az ország minden tájáról (Miskolc, Zalakaros és így tovább) érkező jótékony futók nárciszemblémás sárga pólót viselve próbálták felhívni a figyelmet a fontos ügyre, az adományokat interneten, illetve a célban lehetett leadni.

„Összesen egymillió-kétszázezer forintot gyűjtöttünk, félmillióval többet, mint tavaly

– számolt be a Magyar Hospice Alapítvány képviseletében Rábits Péter – A pénzből kétszázezer forintot a futókon levő chipek letéti díja adta ki, ezt sokan felajánlották az alapítvány számára. A versenyt négy tizenkét tagú és két öttagú csapatunk teljesítette, de az eredmény ilyenkor természetesen másodlagos.”

Az alapítvány munkáját az eseményen több közéleti személyiség, köztük dr. Gyarmati Andrea is támogatta.

„Sajnos a térdem kissé le van robbanva, ezért futni nem tudok, de jövőre mindenképpen tervezem – mondta a gyermekorvosként dolgozó olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok úszó. – Bármi ami jótékony, azzal segítenünk kell, kötelességünk a beteg gyerekek mellé állni vagy a hospice-tevékenységet támogatni.”

Dr. Gyarmati Andrea is a jó ügy mellé állt

A szervezet nem áll le a jótékony futásokkal, a következő nagyobb rendezvény, amelyen részt vesz, az Ultrabalaton kisköreként ismert, július 11. és 13. között megrendezendő Ultra Tisza-tó. A táv a balatoninak nagyjából a fele, 220 helyett 111 kilométer.

A Magyar Hospice Alapítvány munkáját futóeseményektől függetlenül bármikor lehet támogatni, a részletekről a hospicehaz.hu weboldalon informálódhatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik