Elég a bőrkeményedésből!

Vágólapra másolva!
2018.06.15. 15:41
Akkora bőrkeményedés lett a tenyereden, mint egy százforintos? Könnyekkel küszködsz, amikor markolod a súlyokat? Eláruljuk, hogyan kerülhető el a fájdalom.

Nincs annál rosszabb, amikor úgy fáj a tenyered, hogy megmarkolni sem tudod az edzőteremben a rudat, és szinte csillagokat látsz, amikor ráfogsz a súlyokra.

Na, ennek vége!

A boltokban méregdrága kesztyűket, ilyen-olyan kiegészítőket kapni, de ne dőljünk be neki. Sokszor egy apró trükkel kiválthatjuk a modern fogyasztói világ hónapról hónapra megújuló (edzés)tárgyait, a csúnya bőrkeményedéseket, a véresre edzett és dörzsölt tenyereket egy apró, méretre vágott szivacsdarabbal kerülhetjük el leginkább. A speciálisan kifejlesztett kesztyűkkel sem biztos a megoldás, hiszen a vékony anyag gyakran meggyűrődik a markolásnál, és ugyanolyan kellemetlen érzést vált ki, mintha puszta bőrrel fognánk rá a rúdra.

A szivacs, a boltokban kapható szimpla ágyszivacs viszont megoldás erre a problémára.

Néhány száz forintért vegyünk egy nagyobb darabot – vagy akár ingyen is kérhetünk egy-egy kárpitosnál –, abból vágjunk le magunknak a tenyerünknél valamivel nagyobb méretű szeletet. Ne kocka alakút, hanem négyzetre vágott formát nyessünk le, a szivacs vastagsága pedig ne legyen több három-négy centiméternél. Meglátod, búcsút inthetsz a bőrkeményedéseknek, és nem kell többet szégyellned az elhasznált, munkától megkeményedett kezedet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik