Feszüljön a bicepsz!

Vágólapra másolva!
2018.05.30. 17:50
Nem mered kitenni a karodat az autó ablakán, mert kinevetnek? A pólók közül a legkisebb is laza az ujjánál? Íme, a feszes bicepsz titka!

A bicepsz.

Az egyik leglátványosabban fejleszthető izom, ráadásul a hölgyek is szeretik a feszülő karizmokat. Ha nekiállunk az izom erősítésének, nem árt néhány dologra odafigyelni.


  • Ügyeljünk a helyes tartásra! Nem elég lazán emelgetni a súlyt, feszítsd meg az izmaidat, amikor a legnagyobb mértékű az összehúzódás, és mindig teljes mozgástartományban dolgozz!

  • A legtöbb karhajlításos gyakorlatnál a kiinduló helyzet során a könyököd a tested mellett van, miközben bicepszből emeled a súlyt. De! Ha a súlyt olyan magasra emeled, hogy az az állad alá vagy vállmagasságba kerül, akkor már az elülső deltaizmokat dolgoztatod a bicepsz helyett, miközben a könyöködet akaratlanul is előretolod.

  • Figyelj a könyöködre! Hajlamosak vagyunk bicepszezés közben előrevinni a könyökünket. Hogy miért? Mert így nagyobb súlyokkal tudunk dolgozni, magyarán trükközünk egy kicsit. Néha persze belefér egy kis csalás, hogy felturbózzuk a fejlődést, azonban ha minden egyes ismétlésnél becsapjuk magunkat, az nagyban akadályozza a fejlődést. Tedd félre az egódat!

  • Ha a férfiak ama népes csoportjához tartozol, amelynek tagjai méretes bicepszet szeretnének, de nem tudod odaszorítani a vállad a testedhez, inkább kisebb súllyal végezd a karhajlítást. Ne feledd, hogy a bicepsz egy relatíve kicsi, kétfejű izomcsoport, a titok nyitja tehát az, hogy következetesen, okosan és több szögből dolgoztassuk meg.


Borítókép: AFP

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik