Kezdünk összeállni

Vágólapra másolva!
2013.07.18. 21:07
Nehezen, de a hosszú nyári szünet után kezdünk visszazökkenni a hétköznapokba. A gépelés még akadozik, és a mondatszerkesztés is nehézséget...

SalvioNehezen, de a hosszú nyári szünet után kezdünk visszazökkenni a hétköznapokba. A gépelés még akadozik, és a mondatszerkesztés is nehézséget okoz, de legalább pontosan visszaadja az újraalakuló Benfica képét. Három felkészülési meccsen után lassan elgondolkozhatunk azon, hogy merre is tart ez a Benfica. Előre szólok: nekem fogalmam sincs.SalvioNehezen, de a hosszú nyári szünet után kezdünk visszazökkenni a hétköznapokba. A gépelés még akadozik, és a mondatszerkesztés is nehézséget okoz, de legalább pontosan visszaadja az újraalakuló Benfica képét. Három felkészülési meccsen után lassan elgondolkozhatunk azon, hogy merre is tart ez a Benfica. Előre szólok: nekem fogalmam sincs.

Négy nap alatt lenyomtunk három felkészülési meccset, túléltük Vanczák Vilit, egy dolog viszont kicsit homályos még: mi a koncepció? A svájci első osztályú Étoile Carouge-t 6-1-re vertük (mondjuk ahol Salvio két gólt szerez, az jelez valamit...), a Bordeaux-val 3-3-at játszottunk (jellemzően az utolsó percben kaptuk a gólt), míg a Siont 3-2-re vertük.

A Svájcba utazó keret a következő volt (bolddal az új igazolások kurzívval a kölcsönből visszatérők, vagy B csapatból felhozott játékosok):

Kapusok: Artur, Paulo Lopes, Mika

Védők: Lisandro López, Steven Vitória, Luisão, Mitrovics, Sílvio, André Almeida és Bruno Cortez

Közzéppályások: Ruben Amorim, Szulejmani, Djuricic, Salvio, Gaitán, Matics, Urreta, André Gomes, Enzo Pérez és Yannick Djaló

Csatárok: Lima, Michel és Markovics

A túra gólszerzői: Lima 3, Salvio 3,Markovics 2, Szulejmani 2,Lisandro López, Urreta.

Benfica

A keret felvet pár érdekességet: nem utazott Svájcba a legtehetségebb kapusunknak tartott Jan Oblak. Jorge Jesus nem számít a srácra, ő pedig többször elmondta, hogy távozni szeretne, kölcsön kizárva. Az Uniao Leiria és a Rio Ave nem a legnagyobb ajánlólevél, viszont kétszeres szlovén válogatott. 20 évesen erre már sok mindent ki lehet kérni hitelre Lisszabon menőbb night klubjaiban, szerintem bőven lesz kérője.

A másik érdekesség az ún. "válogatott kötelezettségek miatt a kerethez később csatlakozók" sora (zárójelben néhány hozzáfűznivalóval): Cardozo (állítólag még a héten bejelentik a Fenernél), Garay (őt a MU-nál tervezik bejelenteni), Ola John, Melgarejo(két embert igazoltak a posztjára), Nélson Oliveira (lehet, hogy elpasszoljuk Angliába), Maxi Pereira. A Benfica válogatott játékosai közül André Gomes volt a legtovább nyári elfoglaltságon, az U20-as vébén elég halovány tagja volt a tizenhat között kieső portugáloknak.

Az új igazolások közül Bruno Cortez, Silvio és Djuricic/ Duricic/ Gyuricsics/ Dzsuricsics/Jurisics tűnnek a legjobb daraboknak. Bruno Cortez és Silvio csak kölcsönben vannak nálunk, ami azért érdekes, mert kb. egy poszt a két srác, és van még bal oldalra egy Melgarejonk, jobb oldalt pedig Maxi Pereira és André Almeida. Utóbbi mondjuk mehetne a középpályára, bár ott is nagy lesz a tolongás.

Ebből ugyanis 4-2-3-1 lesz! Szűrőben Matics helye biztos, mellette azonban pörgetni akarja Enzo Pérez, Ruben Amorim, André Gomes, és ugye André Almeida is. A tízes mezt, és a klasszikus tízes posztot egyértelműen megelelőgezem Djuricicnak. Részemről ő a legjobban várt arc, biztos vagyok benne, hogy egy szemcsés streamen a hátán lévő 10-es számból lesz, aki megszokásból Aimarra fog asszociálni.Benfica

Hajra mondjuk Markovics a legaimarabb a mostani keretben, és ez a gólja kifejezetten rásegített egy kis nosztalgiára. Lazar még alig 19, és az újságok szerint elég komoly árversenyben 9 millió euróért hoztuk el a Chelsea elől. Ettől függetlenül nem tudom, hogy neki mi lesz a szerepe idén, egyfelől nem klasszikus befejező csatár, másfelől pedig Lima egy kész csatár, Rodrigo talán élete utolsó lehetősége előtt áll, hogy áttörje a tehetség és a klasszis közötti korlátot.

Szombaton nyomunk egy meccset a Sportinggal, ott talán már láthatunk egy olyan csapatot, amire számíthatunk egy hónap múlva. Érdekes lesz látni, hogy mi jön ki ebből, ha visszatér Ola John, Maxi Pereira, vagy a két csatár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik