Falura jó

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2013.04.01. 08:04
Igen, igen, a húsvéthétfő és a bolondok napja egy napra esik, de mi most nem tervezünk semmilyen párhuzamot húzni a kettő között és igyekszem...

Igen, igen, a húsvéthétfő és a bolondok napja egy napra esik, de mi most nem tervezünk semmilyen párhuzamot húzni a kettő között és igyekszem az ezzel való olcsó poénkodást is elkerülni a továbbiakban, viszont egy rendhagyó, bolondok napi posztot kaptok. A továbbra kattintva átcsúszunk egy másik dimenzióba.Igen, igen, a húsvéthétfő és a bolondok napja egy napra esik, de mi most nem tervezünk semmilyen párhuzamot húzni a kettő között és igyekszem az ezzel való olcsó poénkodást is elkerülni a továbbiakban, viszont egy rendhagyó, bolondok napi posztot kaptok. A továbbra kattintva átcsúszunk egy másik dimenzióba.

A Sliders óta tudjuk, hogy igenis lehetséges a különböző dimenziók közti felelőtlen csúszkálás, és mivel mi ezt mulatságosnak találjuk, no meg Quinn Malloryvel ellentétben mi pontosan tudjuk, hogy mit csinálunk, úgy gondoltuk, hogy veletek karöltve belevágunk a nagy kalandba. Nos, miután mindenki sikeresen felfogta és tudatosította, hogy milyen különleges helyzetben van, közölném, hogy egy olyan dimenzióba csöppentünk, ahol a Benfica egy magyar, megyei negyedosztályt játszó vidéki csapat. Minden további mellébeszélés nélkül lássuk, hogyan is néz ki szeretett csapatunk ebben az alternatív valóságban:

Portás ArtúrPortás Artúr

Neki aztán semmi tehetsége nincs a focihoz, de mivel sokáig ő volt a kapuőr a helyi TSZ-nél, és soha semmilyen illetéktelen személyt nem engedett be oda, Gyusziék úgy gondolták, hogy jó lesz kapuba. Egyébként elég nyugodt fiú. Nem iszik, nem kocsmázik, csak kizárólag a meccsek előtt, mert akkor mindig ott van a gyülekező.

Pöröj MatyiPöröj Matyi

Ha balhé van a pályán, vagy esetleg a kultúrházban tartott falusi diszkókban, akkor ő ott van. Mi az, hogy ott van? Ő a balhé kirobbantója. Józanon is szívesen kötekedik, hát még ha részeg. Nem kell őt félteni, mert nem ma kezdte a bizniszt, már az oviban is barackokat adott annak, aki nem adta neki oda a tejbegrízét. Amúgy egész jó jobbhátvéd, csak hát ugye nem erről híres.

Lujza bá'Lujza bá'

Öreg róka már, de még egyáltalán nem tervezi abbahagyni a focit. Csapatkapitányként kötelességének érzi, hogy mindig ő igyon a legtöbbet. Ha józan, akkor általában ő az, aki lefogja Matyit, de ittas állapotban mindig benne van egy jó kis bíróverésben. Régen sokan baszogatták, hogy női neve van, de mostanában már senki sem mer beszólni neki, mert túl nagy a respektje. Régen ő volt a kidobó a pénteki diszkókban, manapság már csak kocsmázik esténként, oda is az asszony jár utána már éjfél után.

Karaj ElekKaraj Elek

Neki van a legrendezettebb élete a csapatban - jó állás, család, szép lakás stb. A legdrágább, legmenőbb focicsukát is ő hordja, amit aztán minden évben le is cserél. Nem nagyon iszik, csak alkalmanként, de akkor aztán rendesen. Kilóg a csapatból és állítólag több városi csapat is figyeli, szóval úgy néz ki, hogy jövőre elmegy, bár Gyuszi nem szívesen engedné őt sehova.

Mézga LóriMézga Lóri

Őt az ificsapatból hozták fel, mert nagy szükség volt egy balhátvédre. Többnyire még azt sem tudja szegény, hogy hol van. A szülei nem igazán örülnek annak, hogy focizik, diszkóba is csak idén engedték el először, ahol aztán Matyiék gyönyörűen be is rúgatták.

MatulaMatula

Neki nem ez a rendes neve, de mivel az igazit senki sem tudja kimondani, ezért mindenki így hívja őt. Tavaly érkezett Szerbiából, szóval még nem nagyon beszél magyarul, de részegen mindenkivel nagyszerűen meg tudja értetni magát. Eleinte nehezen illeszkedett be, de mivel nemrég rúgott egy bombagólt a szomszéd falu csapatának, meg a nagyapja egyébként is nagyon jó szilvapálinkát főz, sikerült megkedveltetnie magát.

EnzóEnzó

Kirobbanthatatlan a középpályáról, amiért aztán a való életben is azt hiszi, hogy körülötte forog a világ, ráadásul azt képzeli magáról, hogy latin-amerikai. Kőművesként nem keres rosszul, de a fizetésének rendesen a seggére csap már a hónap elején, aztán meg folyton Elektől kell kölcsönkérnie. Gyuszival is gyakran összeakasztják a bajszukat, de a pályán kívül is akadnak konfliktusai szerteágazó tartozásai miatt. Talán épp ezért látni őt gyakran monoklival játszani.

Oláh JaniOláh Jani

A helyi vajda nyomására került be a csapatba, de végül nem bizonyult rossz döntésnek. A labdával ügyesen bánik, ráadásul az italt is jól bírja.

NikóNikó

Fogadásból borotválta le a bajuszát, azóta rajta röhög az egész falu. Csajozni így nem fog tudni egy ideig, de sebaj, így legalább koncentrálhat a focira, na meg persze az ivásra. Egyébként bárminemű alkoholt szívesen fogyaszt, de a vizet azt nem ihatja, mert attól mindig rosszul van.

TotóTotó

Sokkal többre is vihette volna, ha nem lenne ekkora nagy korhely. Régen ő volt a legnagyobb cselgép a csapatban, az egész falu a csodájára járt és egyesek fényes jövőt jósoltak neki, de mára már csak botladozik a labdában, rendre másnaposan. Sokak szerint már semmi keresnivalója nem lenne a pályán, Gyuszi viszont rendre berakja őt a kezdőbe, hátha csak fele olyan szar lesz, mint az előző meccsen volt. Totó egyébként imádja a kannás bort és gyakran látni őt kéz a félkézben legjobb barátjával, a félkarú rablóval.

Kardozó OszkárKardozó Oszkár

Hálószaggató bombái vannak, csak az a baj, hogy nem erről híres, hanem sokkal inkább az aktuális ellenfél hecceléséről. Senki sem érti, hogy miért csinálja, hiszen ha balhé van, akkor meg gyáván elfut, vagy a Matyi háta mögé bújik amíg el nem szállnak a viharfelhők. Azzal is gyakran kérkedik, hogy rengeteget bír inni, ami persze nem igaz. Az efféle akcióknak általában az a vége, hogy Totóéknak kell hánytatni őt valahol a kultúrház előtt.

LibaLiba

Nem tudni, hogy azért hívják-e így, mert akkora lúdtalpa van, hogy messziről hallani a gágogását amikor lép, vagy csak simán náthás volt a pap, amikor keresztelte, de nem is fontos. Az a lényeg, hogy jó góllövő és mindig lehet rá számítani. A természete egyébként visszahúzódó és az italt is megveti. Kizárólag húsvéthétfőn látni őt részegen, de azt is csak azért, mert túl szerény ahhoz, hogy nemet mondjon, ha megkínálják valamivel a locsolkodásért. Nem, nem hímes tojásra gondoltam.

Kis PálPali

Folyton bohóckodik, nem lehet őt komolyan venni. Egy dolog van csupán, amivel kapcsolatban nem ismer tréfát, az pedig az ital. Két éve megnyerte a X. Országos Petőfi Sándor Hasonmásversenyt, ahol egy két évre szóló, piára beváltható utalványt nyert, amivel aztán korlátlan mennyiségben, ingyen juthatott barackpálinkához az utalvány lejártáig. Mivel ennek az utalványnak a napokban járt le az érvényessége, egyre gyakrabban látni őt, ahogy céltalanul, sápadtan bolyong a faluban.

Gyuszi bácsiGyuszi bácsi

Nem volt jobb a posztra, így a helyi alkoholista vezetőség őt nevezte ki a csapat élére. Gyuszi bá' persze azt képzeli magáról, hogy kurva nagy stratéga, csak az a baj, hogy öregségére már annyira elitta az agyát, hogy be sem lát a pályára a kispadról, ráadásul ez mellé ott van még az is, hogy össz-vissz 2 utasítást ismer ("Egy az egyben!", "Rúgd el onnan!"), ami falura még OK is lenne, de képes ezeket is összekeverni és rosszul használni. A tekintélye olyan, mint a fizetése. Nincs neki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik